Anne Budé - Heart / Mind / Heart

Anne Budé - Heart / Mind / Heart

Als muziek en dans één worden…

Eerder dit jaar verscheen de single Drown Me van de Nederlandse artieste Anne Budé die zich als zangeres kan meten met Florence Welch, maar die zich ook goed kan beheersen. Dat laat ze horen op recente single Heart / Mind / Heart, een tijdloos klinkende ballad over de struggle tussen gevoel en verstand. Wanneer maak je de juiste keuze als je constant twee stemmen hoort? Zo zit ze soms met verdriet dat zij niet kan verklaren. Als relativeren wel lukt, waarom gaat het gevoel dan niet weg?

De videoclip van Heart / Mind / Heart brengt het verhaal van het nummer tot leven in een mooie choreografie waarbij de twee danseressen de schimmen weerspiegelen van Budé’s gedachten. Zo beeldt de ene danser het gevoel uit en de ander de gedachten om zo de verstoorde balans zichtbaar te maken. Je ziet ook dat de last van de tweestrijd soms zwaar en donker wordt. Een dans van gedachten.

De videograaf van deze clip is Edwin Brouwer. Door te spelen met beweging en licht wordt het contrast nog meer versterkt. Deze clip is tot stand gekomen met dank aan Poppunt Gelderland & Romy van Hal en de danseressen Joena Ruchtie & Mirte Glasbergen.

28 oktober 2021
Marc Alenus