Annabel Lee - By The Sea

Annabel Lee - By The Sea

De Brusselse band bestrijkt sinds 2017 een breed spectrum van rock over pop tot garage. Dat konden de bezoekers van We Are Open vorige week zelf vaststellen.

Het trio zal op 24 maart tweede album 'Drift' uitbrengen via het label Humpty Dumpty. Annabel Lee kwam in maart 2022 uit de studio na een samenwerking met producer Amaury Sauvé. Het tweede album besteedt bijzondere aandacht aan het overbrengen van de energie van hun live optredens. Een tastbare kracht die deels te danken was aan het creatieve proces. Het album werd bijeengeschreven in een periode waarin schrijven de enige manier was om innerlijke onrust op te lossen en toch in contact te blijven met de muziek

De eerste single uit de plaat is By The Sea, oorspronkelijk geschreven als soloballade door Andrey Marot, werd in het repetitiehok verfijnd met Vankou en Hugo Claudel. De full-bandversie geeft het een andere dimensie. By the Sea bezingt de nood aaan ontsnapping naar een woeste zee, onder de regen, waar we kunnen schreeuwen en alle frustraties naar buiten kunnen brengen.

Het idee achter de doe-het-zelf-esthetiek van de muziekvideo is dat je soms je eigen oplossingen bedenkt om aan je behoeften te voldoen. De regie was in handen van Audrey Marot, Alexandre De Bueger en DOP Émilie Sornasse.

ANNABEL LEE LIVE
10/03 Atelier Rock - Huy (BE)
18/03 The Beer Experience - Zolder (BE)
8/04 Les Nuits Eclectiques - Marbehan (BE)
15/04 TBC Disquaire Day - Paris (FR)
27/04 LES NUITS BOTANIQUE - Brussel (BE)

 

16 februari 2023
Marc Alenus