And Then Came Fall- Humanity

And Then Came Fall- Humanity

Vrede op aarde, maar dan anders... Of toch niet.

Onlans presenteerde And Then Came Fall nieuwe single Humanity. Het nummer is geschreven vanuit de onmacht ten aanzien van het gruwelijke geweld dat ons dagelijks wordt voorgeschoteld op allerlei kanalen en dan meer bepaald over de oorlog in Gaza. Het gaat over de schrikwekkende vaststelling dat het kijken naar geweld "normaal" wordt voor jongeren en kinderen.

De song werd geïnspireerd door een jongen die een schrikwekkende foto liet zien van een lijk en dit zelf niet zo gruwelijk vond en op verhalen van geweld, wanhoop en onmenselijkheid die doorsijpelden via een Palestijnse kennis die elke dag in angst leeft en hoopt dat zijn familie nog leeft.

De diep ontroerende tekst van Ramsey Nasr ‘Kennen We De Naam Van Elk Palestijns Slachtoffer?’ zett Annelies Tanghe er uiteindelijk toe aan om in de pen te kruipen: “Ik probeerde om zo veel mogelijk naar de essentie van mens zijn te gaan. We wilden een brede gedragenheid van de hoopvolle boodschap in het tweede deel van de song. Op het eerstvolgende huiskamerconcert stelden we onze micro op in de slaapkamer. Alle gasten mochten komen meezingen. Dat dit kleine liedje een soort van wake-up-call mag zijn.”

8 december 2023
Marc Alenus