Ampersand - Stereo Cries

Inlandse Maatjes

Herinner je je nog die opvallende, originele single Paper Town van Ampersand, de band die onlangs nog een EMA won? Wij wel en dus keken we uiteraard uit naar de opvolger.

Die opvolger is er nu. Hij heet Stereo Cries en ook deze ligt bijzonder vlot in het oor. Qua tempo zijn beide songs vrij gelijkend en dat daar prima op te joggen valt, blijkt uit de grappige “one-shot”-video die de band er bij draaide langs de oevers van de Schelde nabij hoofdkwartier Oudenaarde.

Stereo Cries valt meteen op door zijn radiovriendelijkheid en net als bij Paper Town zit alles mooi op zijn plaats: de zang (inclusief het koortje), de gitaar, de bas en de drums. De tempowisselingen aan het eind en de gitaarsolo zijn het teken voor een tussensprintje uit louter enthousiasme.

De clip is eenvoudig, maar wel grappig. Hij werd op een ochtend opgenomen langs het jaagpad in een take en gelet op de fysieke paraatheid van soimmige bandleden van Ampersand, was dat een meevaller. Gelukkig haalt zanger Daan Cornelis zijn banaan tevoorschijn voor de mama met haar kindjes, op weg naar school, passeert…

25 juni 2018
Marc Alenus