Amo - Yalpelor

Amo - Yalpelor

Amo wil zichzelf blijven.

Aandachtige meerwaardezoekers kennen Amo, het muzikale project van Anke Thomassen misschien al van haar debuutsingle Black Panther van eind vorig jaar. Thomassen neemt duidelijk haar tijd om songs uit te brengen, maar wanneer ze het doet, is het dan ook meer dan de moeite waard.

Haar nieuwste single Yalpelor werd geïnspireerd door Joni Mitchell en ook Leonard Cohen komt langs in de tekst. Amo krijgt hier mooie steun van gitarist Achilles De Raedt (HYPER !) en Frederik Daelemans (a.k.a. Cesar Quinn) op cello.

De song gaat over stereotypering in de muziekindustrie, iets waar Thomassen zich sterk tegen verzet. Yalpelor van voor naar achter gelezen wordt “Roleplay” en in de tekst zingt ze: “Nor will I be a rockstar, feminist, a poet or anything else you might say/ don’t form me in ways you’d like, take me as I am” terwijl de gitaar aanzwelt en weer wegdeemstert en de cello van Daelemans wat extra pijn en wanhoop toevoegt.

De dromerige clip van de hand van Kayla Van Durme waarin het artwork van Rune De Coninck als openingsshot wordt gebruikt versterkt de sfeer nog. Bekijk hem hieronder:

1 november 2020
Marc Alenus