AMBR - Messy

AMBR - Messy

De zangeres van het funky Mooger kiest voor een heel eigen solopad.

In 2019 maakten we kennis met zangeres Amber Meert als stem van Mooger op het funky The Wild Ones. Nu lanceert ze een solocarrière als AMBR met debuutsingle Messy, die, als we deze afspeellijst mogen geloven, meer iets is voor fans van boygenius, Tiny Habits, Lizzy Mc Alpine, en... Crosby, Stills & Nash.

En ja, we herkennen het melancholische van de ene, het orkestrale karakter van de ander (die strijkers!) en zelfs de meerstemmigheid van de laatsten, zij het dan dat Meert de eigen stem dubde. Alles werd netjes in balans gebracht door producer Hannes Walther Cuyvers (Ramkot, Rhea,...) tot een geheel dat ons ook wat doet denken aan Weyes Blood en The Japanese House.

Meert: "Messy gaat over een ontmoeting in neonlicht, al dansend samen de nacht in verdwijnen en vervolgens in een bubbel ontwaken waarin het lijkt dat de wereld even gestopt is met draaien. Over het overweldigende en surrealistische gevoel van verliefdheid. Of iets wat daarop lijkt." Het is alleszins een nummer dat je meteen verliefd doet worden op AMBR.

foto: Valerie De Backer

11 januari 2024
Marc Alenus