Amaryllis Temmerman - De Ver Van Mijn Bed Show

Amaryllis Temmerman - De Ver Van Mijn Bed Show

Die lichtheid is heel en al schijn zo blijkt.

Amaryllis Temmerman is terug. Ditmaal met een vrolijk liedje, maar… niet zonder geweten. “Hier zit je goed in de ver van mijn bed show. Erger je niet langer blauw. Het leven is geen spelprogramma … als je verliest is dat echt, maar als je wint, gelukkig ook.”

Over de zonnige calypso vibe hangt echter de schaduw van de grote uitdagingen die onze wereld wachten in een post-coronawereld. De Ver Van Mijn Bed Show was misschien gezellig, maar hij is voorbij. Niet dat we ons moeten laten gaan in depressiviteit volgens Temmerman, maar haar humor wordt wel een beetje zwart.

Amaryllis Temmerman over deze song: “Nu we stilaan ontwaken in de post-coronawereld, valt het me op hoe klein mijn eigen wereldje geworden was. Alle dingen die me tot vorig jaar erg bezig hielden: het werd het afgelopen jaar allemaal “de ver van mijn bed show”. De grote thema’s van onze planeet en samenleving, weggemoffeld achter een mondkapje, in lockdown gezet. Vanuit ons veilige kleine wereldje leek het wel of je kon kiezen wat je nog aan je hart liet komen. Als je maar geen corona kreeg en digitale knuffels heen en weer stuurde. Wel, weg met die coronakilo’s en heupwiegend de zomer tegemoet!”

En hopelijk ook een mooie toekomst...

16 juni 2021
Marc Alenus