Allöchtöön

Allöchtöön

Wie zijn Allöchtöön? Een nieuwe punkmetalformatie uit Gent. Debuut-ep 'Allöchtöön' verscheen begin oktober op cassette, maar is nu ook op streaming media uitgebracht.

Alleen... het geheel klinkt rommelig en de vocalen van frontman Gratiën Wieme laten behoorlijk te wensen over. Op de eerste track Hasj is de zang bijna niet te horen; dit wordt gelukkig wel beter naarmate de ep vordert. Maar het lijkt alsof over de gehele linie de bandleden niet goed op elkaar zijn ingespeeld. Het voelt een beetje aan als een simpele jamsessie van een doorsnee amateuristisch schoolbandje. En dat lijkt ons niet de bedoeling en insteek van Allöchtöön te kunnen zijn.

Een klein hoogtepuntje vinden we aan het eind van de plaat. British Knight toont potentie. Het geheel van dit nummer is best te behappen en bevat in ieder geval een lekker staaltje baswerk van Maurice Philippe, een best lekkere gitaarriff van gitarist Jamal Talibi en drummer Alessandro De Feudis toont het drumstel geen genade. Laten we hopen dat de volgende plaat een verlengde gaat worden van dit nummer. Dan komt het misschien nog best goed.

Maar als ze aan het eind van Heb Jij Gezegd Dat Ik Een Lul Was? dan een paar keer schelden met een ziekte waar menigeen van ons iemand aan verloren heeft, dan hoeft het voor ons niet meer.

3 december 2019
Jerre Hoetink