Alida - Slow Motion

Alida - Slow Motion

De debuutsingle van deze Arnhemse singer-songwriter is een melancholische ode aan een leven op zee.

Toen Alida vorig jaar op een cruiseschip werkte (om geld te verdienen voor een nieuwe gitaar en opnameapparatuur), brak er op het schip corona uit. Ze werd zelf ook ziek en moest acht dagen in isolatie in haar hut. Het schip mocht nergens aanmeren en om aandacht te vragen voor de situatie maakte ze een video, die toen viraal ging en nu aan de basis ligt van de clip bij Slow Motion.

Zelf vertelt ze dit over het nummer: "Slow Motion neemt je mee in het gevoel van vertraging en verstilling wat ik ervoer toen we 2 weken voor anker lagen en er nog geen vooruitzicht was op wanneer of hoe we naar huis konden nu alle grenzen gesloten waren. Het beschrijft een soort parallel universum weg van de crisis waarin de wereld verkeerde in de eerste maanden van de pandemie. Er was weinig ruis, amper internet, een slecht werkende tv. Elke dag was hetzelfde, zag alleen maar zee,dat bracht ook rust en ruimte in m'n hoofd. Toen ik alle angst en onzekerheid losliet werd ik totaal opgenomen in het huidige moment, waarin ik eigenlijk een hele diepe rust ervoer."

Die rust straalt inderdaad uit het nummer dat opgebouwd is rond een eenvoudig, repetitief gitaarpatroon en de stem van Alida die doet denken aan die van Natalie Merchant, als ze de lage registers opzoekt of overschakelt naar de kopstem. Ontdek het hieronder.

18 mei 2021
Marc Alenus