Alicia Breton Ferrer – Having Fun

Alicia Breton Ferrer – Having Fun

Bestaat er eigenlijk al een term voor de eerste-generatie-lockdownplaten, geschreven in het isolement tussen maart en juni 2020? Een scherts die door de jaren heen langzaam in een stigma zal veranderen, zoals ooit de babyboomer, en recentelijker de ontvangers van een zogenaamd corona-diploma overkwam?

Enfin, vandaag presenteert Alicia Breton Ferrer in elk geval de videoclip van Having Fun, een treffende treurzang over noodgedwongen uitstelgedrag. We werpen een voyeuristische blik achter de voordeur en ontwaren de artiest met enkele vrienden in een sinistere roze sluier, terwijl ze ritmisch in de handen klapt en allerlei zaken opsomt die haar, op termijn, vast en zeker plezier zullen doen.

Muzikaal gezien ontkomen we niet aan de vergelijking met Kim Gordon, een vrouw die overigens al vaker als referentie passeerde wanneer The Sweet Release Of Death of Neighbours Burning Neighbours ter sprake kwamen – de Rotterdamse bands die Breton Ferrer dus grote delen van 2020 moest missen.

Having Fun stemt nieuwsgierig naar de rest van ‘Headache Sorbet’, zoals het solo-album dat op 23 april zal verschijnen, gedoopt is. Het komt uit via Glove Compartment, een nieuw sublabel van het vermaarde Subroutine Records uit Nederland. In maart volgt, bij wijze van voorproefje, eerst nog een tweede single.


 

10 februari 2021
Max Majorana