Alex Lucas - Remember When We Were Young

Alex Lucas - Remember When We Were Young

De multi-getalenteerde songwriter en zanger, Alex Lucas (geboren Alexander Lucas Schönfelder), begon zijn muzikale carrière op elfjarige leeftijd. Geïnspireerd door de muziek waar zijn ouders naar luisterden, begon hij op tienarige leeftijd gitaar te spelen op de gitaar van zijn vader.

In 2004 nam hij deel aan het Eurokids-avontuur, Eurovison voor kinderen, op RTBF, waar hij zijn eerste nummer Ecoute Moi schreef, dat hij meerdere keren live op tv speelde.

Zijn passie voor muziek bracht hem naar Engeland, naar Brighton, waar hij muziek begon te studeren aan het Brighton Institute of Modern Music. Daar vormde hij een groep The Dubarrys waarmee hij 3 ep's uitbracht, opgenomen in de legendarische Ray Davis studio “KONK” met Ben Mason als producer. Dat verklaart waarom Lucas, in tegenstelling tot nogal wat Belgische artiesten onberispelijk Engels zingt.

Eind 2016 keerde hij voorgoed terug naar België om aan een nieuwe fase van zijn carrière als soloartiest en songwriter voor andere artiesten te beginnen. Hij werkte samen met Alex Germys, Todiefor, Caballero & JeanJass en Anser.

Vorige week bracht Alex Lucas dan zijn nieuwe single When We Were Young uit, een warme, opgewekte track met echo’s uit de eighties en tevens de aankondiging van zijn eerste album.

De clip dompelt ons onder in veel archiefbeelden uit zijn jeugd. We ontdekken mooie momenten van familieband en de eerste contacten van de jonge Alex met muziek. De boodschap is dan ook: blijf verbonden met je vrienden, je familie en je roots

31 januari 2021
Marc Alenus