Alderson - I Am The Moon

Alderson - I Am The Moon

De tweede single uit de debuutplaat van Nel Ponsaers als Alderson verklankt de grootsheid, ongrijpbaarheid en abstractie van emoties.

Nel Ponsaers, bekend van The Golden Glows, Stef Kamil Carlens en Indio Louro, bracht in april van dit jaar een eerste single uit als Alderson. Emerald Dew maakte meteen indruk en daar waren de donkere klankkleuren van muzikale duizendpoten Fred Lyenn Jacques (Dans Dans, Lyenn, Mark Lanegan, Crime and the City Solution) en Frederik Meulyzer (Post Uit Hessdalen, Stray Dogs) niet vreemd aan.

Ook I Am The Moon is een betoverende single, een trip doorheen de innerelijke belevingswereld van een unieke artieste. Wat ze laat zien is ongewoon en voelt soms ongemakkelijk, maar de precies gemikte arrangementen en het subtiele vakmanschap van dit trio trekt de emoties een jasje aan dat natuurlijk en zacht aanvoelt.

Ponsaers trekt dat ook door in de visuals. Zelf zegt ze: "In de video zie je een kijkdoosje waardoor je een soort van peeping-Tom gevoel krijgt van iets dat je normaal niet mag zien. Een blik achter de schermen van een diepe emotie die de kijker voor heel even mee mag ervaren."

30 september 2023
Marc Alenus