Aksak Maboul - Silent Silhouettes

Aksak Maboul - Silent Silhouettes

Na decennia relatieve stilte is Aksak Maboul terug met een voorbode van een nieuw album.

Met Silent Silhouettes kondigt de legendarische en experimentele popband Aksak Maboul (opgericht in 1977) na lange tijd nog eens een nieuwe plaat aan, een dubbelalbum nog wel. ‘Figures’ heet die en ze komt uit via Crammed Discs op 22 mei.

De Brusselaars leveren met Silent Silhouettes een scheefgetrokken elektronische tango af waarin strijkers, vintage synths, een overwaaiende sax en een elektrisch orgel over elkaar heen buitelen als losgerukte lentebloesems in Parco Villa Borghese.

De track doet denken aan de muziek bij de film ‘Roma’ van Fellini en is zo goed als helemaal instrumentaal, al horen we toch even de stem van Véronique Vincent die we nog kennen als zangers van de ook al legendarische band The Honeymoon Killers. Anno 2020 bestaat de band verder uit Faustine Hollander, Lucien Fraipont (Robbing Millions) en Erik Heestermans. Op de plaat zullen ook gasten te horen zijn zoals Fred Frith, Steven Brown (Tuxedomoon), drie leden van Aquaserge en meer.

Met Silent Silhouettes krijg je al een hint van de sound van het album ‘Figures’ dat zich kenmerkt door unieke combinaties van instrumenten, collages en raadselachtige sferen. Marc Hollander (stichtend lid van Aksak Maboul en Crammed Discs) en Véronqie Vincent schreven en produceerden het album zelf.

4 april 2020
Marc Alenus