#AdrianBelew - Adrian Belew - Heartbeat (1989)

#AdrianBelew - Adrian Belew - Heartbeat (1989)

Een weekje een superster uit de zogeheten “tweede rij” of zoals in de fantastische mooie docu uit 2013 gesteld: “Twenty Feet From Stardom” een machtig portret over de backingzangeressen en -zangers die de sterren op het eerste plan vanuit hun plekje op de achtergrond naar een hogere sfeer begeleiden. Deze week geen backingvocalist, maar een fenomenale snarenkunstenaar uit die tweede rij die een weekje het volle spotlicht verdient.

Ondanks of dankzij de hand- en spandiensten voor Zappa, Bowie, Talking Heads, King Crimson (om de belangrijkste te noemen), had Adrian Belew in de agenda toch nog ruimte voor solo-exploten. Maar die bleven meestal onder de radar, alhoewel zijn jarentachtiglangspelers ‘Mr. Music Head’ en ‘Lone Rhino’ meer verdienden met een repertoire dat heerlijk schipperde in een Fabomgeving met veel echo’s en rimpelingen van Beatles, Wings, ELO, XTC of Rundgren.

En met vooral - hoe kan het anders? - veel inventief gitaarspel. Spijtig, maar hij kon en moest er wel mee omgaan. Hier presenteren we het mooie Heartbeat van 'Mr. Music Head' dat een zeer Beatleske inslag heeft en had kunnen figureren op het White Album.

27 augustus 2022
Laurens Leurs