Adil - 'Little Stories'

Adil - 'Little Stories'

Adil Aarab, kortweg Adil, begon zijn muzikale carrière aanvankelijk als soloartiest. In 2011 kwam hij dan in contact met gitarist Abdel Kariem Asselman, ofwel A.K.A. Sindsdien maken ze samen muziek en hebben Mike Hendrickx (percussie, drums) en Micha Teller (bas) hen vervoegd.

‘Little Stories’ is een album, dat Adil naar eigen zeggen heeft geschreven om een bewogen periode te verwerken. In totaal staan er acht nummers op . Zeven daarvan zijn originele nummers. Het achtste is een akoestische versie van één van de andere nummers.

Hold It Together is het nummer dat in twee versies op het album staat. Het gaat over de gejaagdheid van het leven binnen een relatie, het elkaar als vanzelfsprekend beschouwen tot je met de neus op de feiten wordt gedrukt en het te laat is om samen te genieten van het leven. Hurt gaat over een relatie die spaak begint te lopen, als vooral één van de partners zich volledig wil geven. En dan is er nog Repeat (That Summer), dat - hoe kan het ook anders? - ook over de liefde gaat. Alleen lijkt het alsof een zomerliefde en de herinneringen daaraan hier centraal staan in de lyrics.

En zo lijkt elk nummer wel over één of andere vorm van liefde of een relatie te gaan. Althans, zo interpreteren wij het toch. Maar naast de teksten is ook de muziek van elke song eerder gelijkaardig. Toegegeven, er wordt al eens meer nadruk gelegd op percussie of gitaar, maar als je goed luistert, zijn de ondertonen en het onderliggende ritme bij elk nummer vrijwel hetzelfde. Al deze herhaling zorgt er na een tijd voor dat je geen verschil meer hoort tussen de songs.

Het feit dat Adil weinig emotie in zijn stem legt, heeft ook een invloed op hoe je als luisteraar de muziek ervaart. En dat is eerder monotoon, waardoor je aandacht al eens afdwaalt. En dat is jammer, want er zit zeker iets in de muziek die Adil met A.K.A. maakt. Alleen moeten ze nog een manier vinden om dat talent ook boven te doen drijven. Door bijvoorbeeld andere onderwerpen aan te kaarten of meer variatie te brengen in de muziek. Wij hopen alvast dat ze blijven werken aan die sound. Dan zien we dat zeker nog goed komen.

11 januari 2020
Marjolein De Smet