Acht lentefrisse inlandse acts op ABBota

Achtergrond

De inmiddels al derde editie van ABBota is een feit. Onze twee favoriete Brusselse rocktempels, AB en Botanique, bundelden hun krachten en laten hun publiek op vrijdag 27 en zaterdag 28 februari meeproeven van acht lentefrisse inlandse acts. En ook deze editie belooft een topper te worden met een gevarieerd aanbod aan gevestigde waarden en fijne ontdekkingen.

Acht lentefrisse inlandse acts op ABBota



Op vrijdag 27 februari kan u al om 19 u. gaan snoepen in de AB van Papa Dada, een Brussels trio dat volbloed powerpop deuntjes schrijft met ronkende titels als "Heb jij mijn kat gezien?". Zij wonnen onlangs terecht het Concours Circuit en komen nu ook de AB plat leggen.

Selah Sue komt daarna op haar beurt de Box overtuigen van haar kunde. De negentienjarige Sanne Putseys voorstellen hoeft al lang niet meer. Getuige daarvan is haar single Black Part Love die niet van de radio's valt weg te denken. En als u nog niet zou weten wat te verwachten: denk Erykah Badu en laat u imponeren door the future queen of soul.

Voor Vismets, een Brusselse electro-rock band rond Dan Klein mag het er wel wat steviger aan toe gaan. Ze mochten al eerder openen voor Montevideo en werken momenteel aan hun debuutplaat.

Jeronimo tenslotte mag de eerste avond afronden. De Luikse Jérôme Mardaga zal dat doen in zijn bekende stijl, die klinkt als een kruisbestuiving tussen potige rock en een lichte Nine Inch Nails. Voor elk wat wils dus op dag één.

Op naar dag twee dus. De Botanique is deze avond the place to be en wordt op zaterdagavond muzikaal ingewijd door The Sedan Vault. Naast Selah Sue zijn ook deze jongeheren artist in residence in de AB. Zij brachten net een tweede album 'Vanguard' op de markt. Daarop zijn invloeden als The Mars Volta, Battles en Klaxons duidelijk terug te horen. Van een stevige opwarmer gesproken.

De Gentse helden van Barbie Bangkok zullen het auditieve festijn in de Botanique met verve verder zetten. Hun langverwachte 'People & Geometry' gooide hoge ogen en is nog steeds niet weg te slaan uit onze cd-speler. En kijk er ook eens hun kersverse clip op na. De eighties hebben nog nooit zo fris geklonken.

Yannick Uyttenhove doet het vervolgens iets rustiger aan met zijn alter ego Maximus. Velen kennen hem als bassist bij o.a. Novastar, Flip Kowier of Ultrasonic, maar wat hij zelf singer-songwritergewijs brengt mag er zeker ook zijn. Liedjes met de geneugten des levens als inspiratiebron, ofte nummers over een obese lesbische poes en de Amerikaanse pornoster Titty. Maximus heerst in zijn eigen universum met frisse, sympathieke en vooral eerlijke muziek.

Joshua mag dan de muzikale tweedaagse afsluiten. Zij staan steeds garant voor wervelende live-shows en zullen ook hier nog meer fans winnen met hun doordachte urban street-pop.

Zoals u ziet, voor elk wat wils. Kom uw favoriete groep een hart onder de riem steken of bereid je voor op een ontdekkingstocht langs een nieuwe lichting Belgische, beloftevolle muzikanten. Wij staan alvast te popelen.

Wij geven drie duo combitickets weg voor ABBota. Een mailtje met je naam en in het onderwerp 'ABBota' naar info@damusic.be kan volstaan.

23 februari 2009
Janne Steenbeke