Abel Ghekiere - Tussen De Zee En De Bomen

Abel Ghekiere - Tussen De Zee En De Bomen

Alsof je door een park wandelt en dan plots wordt aangetrokken door muziek die je ergens hoort.

Tussen De Zee En De Bomen is de voorloper van ‘In de verte, dit uitzicht’, de nieuwe plaat van Abel Ghekiere, die in februari 2025 verschijnt. Het nummer werd geïnspireerd op de klarinetten van Django Reinhardt en de stem van Bill Callahan. Visuele impressies worden verteld en omgezet in muziek die wiegt en roept.

Door te werken met voicesamples en fieldrecordings staat de stem en improvisatie centraal. Geluiden van buiten worden subtiel verweven met instrumenten, terwijl gesprekken en herinneringen fungeren als rode draad. De muziek werd opgenomen op verschillende plekken en met verschillende mensen. Gastbijdrages zijn er van Vitja Pauwels, Nicolas Rombauts, Leo Adamov, en Jan de Vroede.

Zo tussendoor als de muziek lijkt, zo mooi komt ze binnen. Je wordt als het ware weggedragen op de golven van deze muziek, hebt de neiging om je ogen te sluiten en weg te dromen. De veldopnames benadrukken dat nog meer, ook al sterven die uiteindelijk weg en blijven enkel nog de klarinetten, de banjo en de stem van Ghekiere over. Nog maar eens afspelen...

13 oktober 2024
Patrick Van Gestel