A Bear Called Panda - 'A Bear Called Panda' (exit poll)

A Bear Called Panda - 'A Bear Called Panda' (exit poll)

België is weer nieuwe helden rijker: het Hasseltse A Bear Called Panda brengt een eerste album uit.

De plaat trapt meteen vol energie af met Henry Winkler. De lekker uptempo gitaarriff doet een beetje denken aan het oude The Hives. En de gitaarsolo werkelijk onweerstaanbaar. Destruction houd het ritme mooi vast en is meer catchy dan de voorgaande. En opnieuw is er een heerlijke gitaarpartij van gitarist Xindi.

Spank Me With Love begint met een ongehoord lekkere gitaarintro, waarna de drums er lekker op inhaken. Het is ook wat zwaarder dan de vorige songs, wat erop lijkt te duiden dat A Bear Called Panda meerdere stijlen hanteert. Smarter houdt de sfeer van de plaat hoog en bevat wederom een heel fijne gitaarriff. Dit is gewoon pure rock-'n-roll. Kwalitatief is Captain Love gewoon prima in orde en wederom is de gitaarpartij gewoon superstrak. Een heerlijk beukende drumintro luidt The Mule in en schudt je even goed wakker geschud, mocht je een beetje ingedommeld zijn.

Nog geen glimlach op je gezicht? Laat je dan maar nakijken en luister naar Shake It! (Till You Break It). Deze band brengt de nummers met volle overtuiging en het zit allemaal zo ontzettend goed in elkaar. Dat hoor je ook terug in Sunblock Infinity: weer een superstrakke gitaarriff in volle distortion en een heerlijke baspartij van bassist Xtof B. Kijk, daar worden wij nu heel erg blij van. Wat moet het een genot zijn om deze band live aan het werk te zien.

Tegen de tijd dat Spinning World begint, verkeren we in een soort van trance; een trance vooral veroorzaakt door het heerlijke gitaarspel. We kunnen dat niet genoeg benadrukken. Alligator is weer een heerlijk uptempo song. En ook al draven we een beetje door over het gitaarspel, ook de zang van Malu Malu is voortreffelijk te noemen. Het is de combinatie van dat alles die je hart sneller doet kloppen.

Er wordt je geen enkel rustmomentje gegund, want de plaat dendert gewoon verder met Blind Pig, een song die weer voluit gaat en je bij de lurven pakt. Je kan gewoon niet stil blijven zitten en je betrapt jezelf erop dat je aan het headbangen bent. Dat geldt vooral voor Live It Up; een rollercoaster waar geen ontkomen aan is. Alter Ego heeft een episch gevoel over zich hangen. Het zou zomaar een uitstekend anthem kunnen zijn. Met No Money hebben we het einde van de plaat bereikt. Dit is dan weer regelrechte punkrock. Heerlijk!

Met dit debuut zet A Bear Called Panda zich meteen in de kijker. Kanshebber voor Graspop? Wij vinden van wel. Well done!

10 november 2019
Jerre Hoetink