9 t/m 22 mei 2016

Concertgids

Het mag dan al wat warmer zijn buiten, het is binnen dat het nog steeds te doen is.

Wie: THE EXPLOITED

Waar/Wanneer: Magasin 4, Brussel / 12 mei 2016

Wat: Legendarische punkband

Waarom: Met hun betonpunk hebben The Exploited een hele reeks hardcore-, metal- en punkbands beïnvloed over de hele wereld. Zoek niet naar nieuw materiaal want dat is er niet. Er is enkel the real stuff, maar dat is dan ook om duimen en vingers bij af te likken. Nu enkel nog hopen dat de tikker van zanger Wattie Buchan het houdt.

Wie: SOUTHSIDE JOHNNY & THE ASBURY JUKES

Waar/Wanneer: Het Depot, Leuven / 14 mei 2016

Wat: Onderbelicht fenomeen uit de stal van Springsteen

Waarom: Eigenlijk hoort het niet dat we de naam van Springsteen hier moeten vermelden, want ook op eigen benen verdiende Southside Johnny beter dan een plekje in de schaduw. Ook hij heeft namelijk klassiekers geschreven. Klassiekers, die u misschien nog nooit gehoord heeft, maar die u wel onderuit kunnen schoppen. Geen nood, u kan dat nu goedmaken: trek naar Het Depot en laat je inpakken door de soulrock van die andere New Jersey-man. U zal het zich niet beklagen.

BLEACHED

Waar/Wanneer: De Effenaar, Eindhoven / 21 mei 2016 – Het Bos, Antwerpen / 28 mei 2016

Wat: I Love Rock &-roll anno 2016

Waarom: Joe Chiccarelli, de man achter successen van The White Stripes, U2, Beck en vele andere, omarmde deze warmbloedige poppunkprinsessen al. Waarom zou u dat dan niet doen? Voor meisjes kunnen deze drie dames een rolmodel zijn als het gaat om hoe je best die verkeerde jongen te boven komt. Jongens kunnen hun meisje wijsmaken dat ze omwille van die fantastische drummer gaan kijken en mannen, die destijds meebrulden met Joan Jett over hoe fantastisch ze rock-‘n-roll wel niet vonden, zullen hier niet één maar drie jongere versies vinden. En wij? Wij gaan omdat we de evolutie die de band doormaakte sinds het debuut interessant vinden. Of zoiets. Hoe dan ook, wij zijn welkom, want die laatste heet ‘Welcome The Worms’!

Wie: LITTLE GREEN CARS

Waar/Wanneer: De Zwerver, Leffinge / 20 mei 2016

Wat: Folkpopband in verandering

Waarom: In Ierland speelt iedereen wel een instrument. Diegenen die er in slagen albums te maken, moeten dan wel bijzonder zijn. En dat is hier zeker het geval. In 2013 bracht dit vijftal de debuutplaat uit vol emotionele parels als Harper Lee, The John Wayne, The Consequence Of Not Sleeping en My Love Took Me Down To The River To Silence Me. Het tweede album, ‘Ephemera’ is zo mogelijk nog straffer en emotioneel dieper. De band verwerkte er immers heel wat breuken op en biedt op elke song wel inkijk in het verwerkingsproces dat daarmee gepaard ging. Dat wij zo ongeveer het enige medium zijn dat de band echt volgt, mag geen bezwaar zijn. Ga dit zien en vertel over de band die u ontdekte.

Wie: PIETER EMBRECHTS

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel / 21 mei 2016

Wat: Nederlandstalige popmuziek van een ongelofelijke schoonheid

Waarom: We hebben er twaalf jaar op moeten wachten, maar met 'Onderwoud' gaat Pieter Embrechts verder op het elan van 'Maanzicht'. Bovendien weet podiumbeest Embrechts zijn nummers live nog dat tikkeltje meer te geven. En ze waren al zo goed.

Bij de Ancienne Belgique blijven ze met tickets strooien. Deze keer kan je naar de Compact Disk Dummies (11 mei) of Lady Linn (11 mei), naar Faces On TV en Teme Tan (14 mei) of naar Jambinai (18 mei). En je hoeft niet meer te doen dan een e-mail te sturen naar win@damusic.be met als onderwerp de band van je keuze. Gaan!

Bert Gysemans, Marc Alenus, Patrick Blomme, Patrick Van Gestel

8 mei 2016