9 t/m 22 maart 2020

9 t/m 22 maart 2020

In de huidige weersomstandigheden is er geen beter plek om lange, natte avonden door te brengen dan een concertzaal. En als wij dan ook nog eens de juiste voorzet geven, moet u maar gewoon binnenkoppen.

Wie: NORDMANN

Wanneer/Waar: 12 maart 2020 / Volta,

Wat: Drie jaar na het bescheiden succes van 'The Boiling Ground' legt jazzformatie Nordmann de laatste hand aan het derde album.

Waarom: Na een intensief studioavontuur met Jasper Maekelberg en Michiel De Maeseneer trekken de heren erop uit om de nieuwe songs voor een live publiek te brengen. Dat er af en toe nog een schelle saxofoon weerklinkt of een hihat wordt gemist maakt in deze try-out-setting niet uit en draagt bovendien enkel maar bij tot het improvisatie- en ad rem-karakter van jazz. Ons advies: u zorgt voor uw aanwezigheid, Nordmann zorgt voor een memorabele avond vol vaderlandse jazzvonken.

 

Wie: BOHREN & DER CLUB OF GORE

Wanneer/Waar: 13 maart 2020 / Muziekodroom, Hasselt

Wat: Duistere Duitsers die hun donkere, slow jazz meestal aan de oever van de Styx spelen, maar nu ook eens in Hasselt neerstrijken.

Waarom: Om eens met de ogen dicht een film noir te bekijken, met Bohrens recente album 'Patchouli Blue' als best denkbare soundtrack.

 

Wie: POPPY

Wanneer/Waar: 18 maart 2020 / Botanique, Brussel

Wat: deze jongedame heeft een probleem. Of net niet. Hoe dan ook is dit alles bijzonder verontrustend of net heel erg leuk.

Waarom: Omdat numetal wel een frisse injectie kon gebruiken en Poppy daar het ideale vehikel voor is. Haar video's zijn vreemd. Altijd is er ergens wel iets dat niet in de haak zit. Dan kan je toch niet anders dan benieuwd zijn naar hoe dat vertaald gaat worden naar een podium. Misschien valt het tegen, maar wie weet wordt dit het concert van het jaar. In dat geval was jij er toch maar mooi bij.

 

Wie: PINEGROVE

Wanneer/Waar: 19 maart 2020 / Botanique, Brussel

Wat: Een straffe indieband, die na een vage Facebookverklaring van frontman Evan Stephens Hall in de hoogdagen van de #MeToo-beweging even naar de achtergrond verdween.

Waarom: In 2018 had de Botanique met Pinegrove en Phoebe Bridgers op één en dezelfde avond een geweldig sterke programmatie te pakken. Helaas werd dit concert gecanceld vanwege enkele inschattingsfoutjes van de frontman die de band meteen voor een tijdje on hold zette. Hall zou intussen weer op het goede spoor zijn. En dat geeft ons eindelijk de kans om de fantastische songs, die de band de laatste jaren bijeen heeft geschreven, eindelijk live te zien.

 

Wie: JOE GIDEON

Wanneer/Waar: 22/27 maart 2020 / Het Depot, Leuven / 4AD, Diksmuide

Wat: De terugkeer van een verloren zoon.

Waarom: The Shark heeft hij vrijgelaten, maar in de plaats komt er wel een Bad Seed en de ondoorgrondelijke Gris-de-Lin trekt hij er nu weer op uit om ons te verblijden met zijn bluesy mysterieuze songs vol onbegrijpelijke metaforen. Hij heeft nu een soloplaat uit, die hij u graag wil voorstellen. Wij zijn nu al verkocht.

8 maart 2020
Patrick Van Gestel