9 t/m 22 februari 2015

Concertgids

Genoeg gezeverd, tijd voor een nieuwe concertgids. En eentje met een stevig stapeltje tickets aan toegevoegd. Ja, we zien u graag.

Wie: MONSTER MAGNET

Waar/Wanneer: Muziekcentrum TRIX, Borgerhout – 12 februari 2015

Wat: Oer-psychedelica-band komt bewijzen dat ze nog in leven zijn

Waarom: Ze worden wel eens geklasseerd onder stonerrock. Of men noemt het spacerock. Ook heavy metal is een genre dat wel bij hen past. Maar psychedelica blijft het voornaamste ingrediënt in de muziek van de band van Dave Wyndorf. Op een podium staan ze alvast garant voor dreunende gitaren en ronkende bassen. Dat alleen al zou reden genoeg moeten zijn om een keer een concert van Monster Magnet mee te maken.

Wie: JAMIE T

Waar/Wanneer: Botanique, Brussel – 14 februari 2015

Wat: De comeback van een indie-singersongwriter

Waarom: Het is intussen al meer dan vijf jaar geleden dat de schuchtere Brit met twee zeer gesmaakte platen aan een steile opmars bezig leek. Daarna bleef het plots heel erg stil. Nu is hij terug met een uitstekende, derde plaat. Net zoals in het verleden bezingt Jamie T zijn eigen moeilijke persoonlijkheid, het soms grauwe Engelse leven en complexe relaties. Gecombineerd met een geweldig gevoel voor melodie maakt dit van Jamie T een naam om in de gaten te houden.

Wie: RY X

Waar/Wanneer: Botanique, Brussel – 17 februari 2015

Wat: Ry X oftewel Ry Curning begon muziek te schrijven na ‘Grace’ van Jeff Buckley te hebben gehoord. Zelf is zijn muziek dan ook niet vrij van melancholie.

Waarom: In het voorjaar van 2014 stond hij nog in de Rotonde, maar ook in de Orangerie zou Ry X er met zijn emotionele folk erin moeten kunnen slagen om je te doen vergeten dat er ook nog andere mensen in de zaal staan.

Wie: SENNE GUNS - ‘Retro’

Waar/Wanneer: Bij de Vieze Gasten, Gent – 20 februari 2015

Wat: Een cc-tour, maar niet zomaar een cc-tour

Waarom: Omdat Senne Guns na twee albums en een ep over een mooi repertoire beschikt en omdat retro nu eenmaal in is, bieden de man en zijn groep u de kans om twee vliegen in een klap te slaan. Met ‘Retro’ brengt Senne Guns zijn oevre zoals ze dat in de jaren zeventig zouden gedaan hebben. Inclusief oude instrumenten, retro decors, antieke tv-fragmenten, passende outfits en de onoverkomelijke snor. Een beetje ‘Back To The Future’, maar dan op muziek dus.

Wie: BLACK LABEL SOCIETY

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel – 21 februari 2015

Wat: De meest sympathieke “society” in de muziekwereld

Waarom: De band rond zanger-gitarist Zakk Wylde (ook nog vermaard twitteraar met 384.000 volgers!!) draait al een hele tijd mee. Wylde had al aangegeven een nieuwe plaat rond te hebben in 2014, maar meer dan deze cover is daar nog niet van te zien geweest. Geen nood, met de negen albums op de teller krijgt deze groep wel een optreden vol. En wie weet gooit hij er ook nog een nummer van zijn fantastische soloplaat tussen.

Concerttickets? ’t Zal nog niet. Van Muziekcentrum TRIX mogen we tickets uitdelen voor de fantastische Alex G, die op zijn beurt ook nog eens Girlpool en Sarah Devreese op sleeptouw neemt. Zij komen hun ding doen op 26 februari. In de Ancienne Belgique is er de cd-release van Nordmann. Zij komen op 24 februari uitleggen hoe ze de Rock-Rally-finale hebben gehaald. Diezelfde AB zendt zijn zonen en dochters ook nog eens uit naar De Zwerver, alwaar Bed Rugs, onlangs nog in Antwerpen te zien, samen met BRNS en Froth van jetje gaan geven op 14 februari. Voorwaar een mooie affiche.

Stuur de onvermijdelijke mail naar win@damusic.be met vermelding van de band van je keuze als onderwerp en het is zo gepiept.

Filip Van der Elst, Geert Verheyen, Patrick Van Gestel

8 februari 2015
Patrick Van Gestel