9 november - 22 november

Achtergrond

De regelmatige bezoekers van deze rubriek weten dat er steeds opnieuw weer gratis concerttickets worden uitgedeeld. Dat is deze keer niet anders. Maar u moet daarvoor wel  onderaan dit artikel zijn. Kwestie van de boel een beetje levendig te houden. En misschien bent u intussen wel iets anders gepasseerd dat de moeite loont. Iets zoals :

9 november - 22 november



YO LA TENGO
Waar: Het Depot, Leuven
Wanneer: woensdag 11 november 2009 - 20.00 u
Wat: Band die durft te rammelen en toch ook strak kan zijn
Waarom : Omdat 'Popular songs' het zoveelste pareltje aan de Yo La Tengo-ketting is en het godverdomme (niet alleen Dirk Deferme mag dat) tijd wordt dat de rest van de wereld dat ook gaat inzien. Na hun tussendoortje (Condo Fucks) staan ze er weer helemaal als YLT.
Kost: € 20/18

TORTOISE
Waar: Stuk, Leuven + De Kreun, Kortrijk
Wanneer: vrijdag 20 (20.30 u) en zaterdag 21 (22.00 u) november 2009
Wat: band die in geen enkel vakje past
Waarom:  Omdat ze het stigma postrock inmiddels al ver gepasseerd zijn en doodgewoon (hoewel, doodgewoon?) experimenteren met muziek die ligt aan de grenzen van pop en rock. Vooral die alomtegenwoordige marimba maakt het resultaat zo intrigerend.
Voorprogramma : iCu (Stuk)
Kost: € 21/19/17 (Stuk) - € 22/20/18 (Kreun)

CASTANETS
Waar: Video, Gent
Wanneer: woensdag 11 november 2009 - 20.00 u
Wat: muziekproject van Raymond Raposa met immer wisselende bezetting
Waarom: Omdat u ook zo onder de indruk was van 'In The Vines' en nu wil weten of ze dat met 'Texas Rose, The Thaw And The Beasts' eindelijk hebben kunnen evenaren of misschien zelfs overtreffen.
Kost: € 0

THE SOUNDS
Waar: Vaartkapoen, Brussel
Wanneer: vrijdag 20 november 2009 - 20.30 u
Wat: Zweedse band balancerend op het randje van rock, glamour en punk
Waarom:  Omdat deze band meer is dan mooi smoeltje Maja Ivarsson en de muziek verder gaat dan de op het eerste gezicht wat kitscherig aandoende songs. Dit is gewoon lekker wegluisterende popmuziek.
Voorprogramma : MFMB
Kost: € 15/12

STEVE EARLE
Waar: Effenaar, Eindhoven, NL
Wanneer: donderdag 19 november 2009 - 20.15 u
Wat: icoon dat zijn mond voor niemand houdt
Waarom: gewoon omdat hij niet naar België komt en Eindhoven niet eens zo ver weg  is. Voor het overige zitten er in de intussen al behoorlijk impressionante discografie van deze man meerdere diamanten verstopt. En je hoeft niet eens zo diep te graven.
Voorprogramma : Joe Pug
Kost: € 27,50

O ja, die tickets. Wel, wij mogen duo's sturen naar The Blackout (Vaartkapoen op 11 november) en de Red Bull Soundclash (A Brand vs Stijn, Muziekodroom op 19 november). Wie al iets verder vooruit wil kijken, kan zijn pijlen richten op The Tragically Hip (AB op 29 november) en de fantastische ToutPartout labelnights (Botanique op 28 en 29 november). Over dat laatste initiatief verneemt u trouwens binnenkort meer op deze site.

Mail de band waarvoor je tickets wil hebben en je naam naar info@damusic.be en val in de prijzen.

13 november 2009
Patrick Van Gestel