8 t/m 21 mei 2017

Concertgids

Er zijn nog nachten buiten Les Nuits (waarvoor u de voorbeschouwing één dezer krijgt voorgeschoteld) of wat dacht u dan? En die alternatieven mogen er meer dan zijn.

Wie: PAUL CARRACK

Waar/Wanneer: De Roma, Borgerhout / 9 mei 2017

Wat: Pure popstem palmt puike plaats in.

Waarom: Je kent hem misschien van bij Roxy Music, Squeeze, Roger Waters, The Bleeding Heart Band of Mike + The Mechanics. Maar hij heeft ook heel wat solowerk op zijn conto staan, allemaal gedragen door zijn “golden voice”, waarmee hij eigenlijk nooit loon naar werken kreeg. Record Collector omschreef het als volgt: "If vocal talent equalled financial success, Paul Carrack would be a bigger name than legends such as Phil Collins or Elton John." Wat kunnen wij daar dan nog aan toevoegen?

Wie: SNARKY PUPPY

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel / 9 mei 2017

Wat: Het hipste en meest avontuurlijke, grote jazzcollectief van het moment.

Waarom: Snarky Puppy is een rasechte liveband. Op het podium smelten de ideeën en de talenten van Michael League, recent nog producer van David Crosby's 'Lighthouse', en zijn horde topjazzmusici samen tot wonderlijke, vaak funky trips. Daarom ook dat heel wat Snarky Puppy-albums live zijn opgenomen. Wat we deze keer kunnen verwachten? Joost en God mogen het weten. En net dat maakt het zo spannend.

Wie: DIE ANARCHISTISCHE ABENDUNTERHALTUNG

Waar/Wanneer: DEStudio, Antwerpen / 12 mei 2017

Wat: Legendarische band die zichzelf covert.

Waarom: Je wordt niet elke dag uitgenodigd op het zilveren jubileum van één van de beste avantgarde-rockbands van het land. En als je dan ook nog eens weet dat de sprankelende songs opnieuw werden geassembleerd en op flessen getrokken door keldermeester Rudy Trouvé (dEUS, Kiss My Jazz, Dead Man Ray) die ook nog eens een twee film heeft gemaakt met twintig nieuwe video’s/visuals die passen bij de songs op ‘Hineininterpretierung’, dan is de keuze snel gemaakt.

Wie: CAETANA VELOSO

Waar/Wanneer: Koningin Elisabethzaal, Antwerpen / 12 mei 2017

Wat: Braziliaanse tropicalismo-legende.

Waarom: Zijn discografie omspant intussen een halve eeuw en bevat een hele rist klassiekers. De Tropicalia-beweging, waar hij eind jaren zestig furore mee maakte, vermengde Beatles-pop met avantgarde en Braziliaanse muziekgeschiedenis. Veloso zelf groeide later uit tot een meester-songwriter, bejubeld in binnen-en buitenland.

Wie: THE NEW PORNOGRAPHERS

Waar/Wanneer: De Biekorf, Brugge / 17 mei 2017

Wat: Onderschat, Canadees geheimpje met meerdere parels aan de kroon.

Waarom: Een stel prima songwriters, die de krachten bundelen en telkens weer met mooie plaatjes op de proppen komen. Afzonderlijk zijn Neko Case, Dan Bejar (die van Destroyer) en A.C. Newman al meer dan doordeweekse artiesten; als geheel is dat steeds weer poprock van de bovenste plank, waarvoor wij keer op keer vallen. Dat is met ‘Whiteout Conditions’ niet anders. Logisch dus dat we staan te popelen om hen weer eens aan het werk te kunnen zien.

Marc Alenus, Kasper Cornelus, Fabian Desmicht

7 mei 2017
Patrick Van Gestel