7 t/m 21 december 2014

Concertgids
7 t/m 21 december 2014

Traditioneel is het behoorlijk rustig in december, maar dat wil zeggen dat er helemaal niks gebeurd. Wij vonden nog heel wat interessante concerten terug. Dus als u zich toch zou vervelen, …Wie: AVATAR
Waar/Wanneer: De Kreun, Kortrijk – 10 december 2014
Wat: Zweedse metalband met een zeer ruime sound die varieert van melodeath over industrial tot groove.
Waarom: Sterke nummers hadden ze al. Sinds het nieuwste album 'Hail The Apocalypse' is verschenen heeft het vijftal ook nog eens een sterke livereputatie weten uit te bouwen met een unieke présence erbovenop. Reden genoeg om naar Kortrijk af te zakken.

Wie: MAD PROFESSOR + ADRIAN SHERWOOD + DENNIS BOVELL + LEE PERRY
Waar/Wanneer: Het Depot, Leuven – 12 december 2014
Wat: überaffiche voor dubliefhebbers en andere avonturiers
Waarom: Met dubpioniers Dennis Bovell en Lee Perry, elk van hen afzonderlijk verantwoordelijk voor enkele meesterwerken uit de dubgeschiedenis, en met opvolgers Adrian Sherwood (vader van het legendarische On-U-Soundlabel) en Mad Professor staat hier zowat de ultieme affiche op het podium. Wie ook maar van ver iets heeft met het genre mag dit voor geen geld van de wereld missen. En dan durven we niet eens bedenken wat de combinatie van al dat moois moet geven.

Wie: KHALED
Waar/Wanneer: De Roma, Borgerhout – 12 december 2014
Wat: Algerijnse koning van de rai
Waarom:  omdat het vorige concert in een mum van tijd uitverkocht bleek. Omdat muzikale diversiteit altijd loont. En vooral omdat de koning van de rai zijn publiek nooit teleurstelt.

Wie: JOHN CALE – De Kerstbestanden
Waar/Wanneer: Concerttent Peace Village, Mesen – 20 december 2014
Wat: oude rocker keert terug naar het Parijs van 1919
Waarom: Het kan alle kanten uitgaan met John Cale. Hij heeft gewoon zoveel noten op zijn zang (in goede zin dan). Deze keer wordt het een terugkeer naar zijn klassieker uit 1973. En intens wordt het ongetwijfeld ook. Om meer dan één reden.

Wie: VANDEN PLAS
Waar/Wanneer: De Kreun, Kortrijk – 21 december 2014
Wat: progressieve metalband uit Kaiserslautern met gevoel voor het grote gebaar
Waarom: Conceptuele rocknummers zijn hen allerminst vreemd. In het verleden verleenden de leden hun medewerking aan onder andere Jesus Christ Superstar, The Rocky Horror Show en ze hebben zelfs een hymne geschreven voor het lokale FC Kaiserslautern. Een show van deze bende is altijd tot in de puntjes af. Geen hersenloos gebeuk, maar fijne en uiterst genietbare composities in het intieme kader van de Kreun.

En om het jaar af te sluiten geven we nog vijf duotickets weg voor het concert van Score Man op 13 december in DEStudio in Antwerpen. Wie dat twintigkoppige, muzikale monster rond Thomas De Prins dus aan het werk wil zien, weet wat te doen. Een mail naar win@damusic.be met als onderwerp “Score Man” volstaat al. U zal het zich vast niet beklagen.

En we hebben nog meer eindejaarscadeaus. Van de debuut-ep van rapper Bobby Shmurda, ‘Shmurda She Wrote’ mogen wij ook nog eens een exemplaar weggeven. Daarvoor is het genoeg om een mail met als onderwerp “Schmurda” door te sturen. De plaat valt dan gewoon bij jou in de bus.


December 9, 2014
Patrick Van Gestel