7 t/m 20 september 2015

Concertgids
7 t/m 20 september 2015

Het festivalseizoen is nog niet eens helemaal voorbij, maar wij staan al te popelen om terug de concertzalen te overspoelen. En het aanbod is al meteen likkebaardend lekker. Wie: JUAN WAUTERS
Waar/Wanneer: Botanique, Brussel / 9 september 2015
Wat: folky nazaat van Daniel Johnston en The Velvet Underground als ze geen zin hadden in experiment.
Waarom: “If you're cold, get a goat”, zong Wauters bij zijn band The Beets, in het al even perfect getitelde You Don't Want Kids To Be Dead. Als dat je nog niet overtuigt, dan trekken de mooie melodieën en Wauters klungelige charisma je vast alsnog over de streep.

Wie: TORRES
Waar/Wanneer: [PIAS] Nites, Beursschouwburg, Brussel / 11 september 2015
Wat: gigantisch getalenteerde zangeres met ballen en een gitaar
Waarom: wie voor zijn debuutplaat 8,1/10 krijgt van Pitchfork en dat overtreft met een nog grimmigere opvolger vol rauwe, intense emoties, verdient uw aandacht. En u bent toch ook voor meer vrouwen in de muziek? Wel dan, sprint naar de ticketshop voor al onze intimi er mee weg zijn en u naar helemaal naar Leffingeleuren moet tuffen om haar daar aan het werk te zien.

Wie: NEIL & LIAM FINN
Waar/Wanneer: Botanique, Brussel / 18 september 2015
Wat: Vader en zoon zoeken elkaars grenzen op
Waarom: De ene is een meester in het schrijven (en vertolken) van popliedjes; de ander durft al wat meer het experiment opzoeken. Ze zijn vader en zoon en speelden allebei – de ene al wat meer prominent dan de andere – in Crowded House. Het zal ons benieuwen wat dit gaat geven. Want dat er gedold gaat worden met muziek staat als een huis boven water. De humor komt dan ongetwijfeld ook vanzelf.

Wie: CHESTER WATSON
Waar/Wanneer: Muziekcentrum TRIX, Borgerhout / 18 september 2015
Wat: Balletdanser turned hiphop-wonderkind
Waarom: Rapland is nooit een land voor oude mannen geweest. Chester Watson maakte zijn eerste mixtape toen hij veertien jaar oud was. Zijn grootste passie was indertijd nog ballet. Vier jaar en behoorlijk wat blog-aandacht later geldt hij als beloftevol DOOM-adept. Voor fans van Earl Sweatshirt en Rejjie Snow.

Wie: KING KHAN & THE BBQ SHOW
Waar/Wanneer: Madame Moustache, Brussel / 19 september 2015
Wat: De definitie van onvoorspelbaar
Waarom: De verpersoonlijking van de ouderwetse showman, dat is Blacksnake, die als King Khan & The Shrines vorig jaar nog het Dour festival ondersteboven speelde. Nu is hij op trot met multi-instrumentalist Mark Sultan (de twee speelden ooit nog samen bij Spaceshits) onder hoger vermelde naam. Het duo houdt van rock-‘n-roll in al zijn vormen en zal dat ook tot uiting brengen op het podium. Een sure thing, met andere woorden, dit pareltje van een concert.

Van de sympathieke peren van Magasin 4 mogen we al meteen een aantal tickets weggeven. Wij kozen deze twee lieverdjes uit het prachtige programma van de zaal:
6 oktober 2015: de wonderlijke free jazz van  PETER BRÖTZMANN/STEVE NOBLE + STAHLMUS DELEGATION
8 oktober 2015: de instrumentale psychedelica van CARLTON MELTON + ALPHA WHALE
Een mailtje naar win@damusic.be met als onderwerp de band van je voorkeur en we zijn vertrokken.

Andreas Hooftman, Marc Alenus, Kasper Cornelus, Patrick Van Gestel


September 5, 2015