7 t/m 20 oktober 2013

Concertgids

Kiezen is verliezen. Senne Guns zei het al in Zovele Mooie Vrouwen. En hij moest niet eens kiezen uit zo vele mooie concerten. Maar wij hebben weer  van ons hart een steen gemaakt, knopen doorgehakt en andere gezegdes ten uitvoer gebracht. En dit is waar we bij uitkwamen. 

7 t/m 20 oktober 2013



THE MOUNTAIN GOATS
Waar: Handelsbeurs, Gent
Wanneer: zaterdag 10 oktober 2013 – 20.15 u
Wat: Losvaste lo-fi kudde
Waarom: Voor zanger- gitarist en songwriter John Darnielle is authenticiteit belangrijker dan virtuositeit. En hij heeft al zestien platen op het actief. Een kleine website (Pitchfork) riep hun heruitgave van 'All Hail Texas' uit tot beste heruitgave van het (nog lopende) jaar. En u houdt er vast wel eens van om mee te mekkeren met hilarische en toch intelligente teksten.
Voorprogramma : ALLESI’S ARK
Kost: € 18/15

WHITE HILLS
Waar: De Kreun, Kortrijk / Muziekodroom, Hasselt
Wanneer: woensdag  16 / donderdag 17 oktober 2013 – 20.00 u
Wat: gek, gekker, wacko
Waarom: Altijd spannend als je een nieuwe plaat van dit gezelschap oplegt. Zijn het korte, puntige songs? Of gaan ze voor stukken van een kwartier, doorspekt met allerlei psychedelica? Dat belooft dus voor dat podium. Wij kijken er alvast naar uit.
Voorprogramma : MEAN (Kortrijk) / MOSQUITO (Hasselt)
Kost: € 15/12/9 (Kortrijk) € 13 / 10 (Hasselt)

BENT VAN LOOY + JASON FALKNER
Waar: Ancienne Belgique, Brussel
Wanneer: donderdag 17 oktober 2013 – 20.00 u
Wat: Twee ideale schoonzonen voor de prijs van één
Waarom: U mag er dan nog zo smalend over doen, de liedjes die Bent Van Looy solo uit zijn piano schudt mogen er best zijn. Bovendien zal hij hier spelen met klassebakken als Anne Soldaat en zijn eigen voorprogramma en producer Jason Falkner. Die is u dan misschien weer beter bekend van Bellybutton, maar ook solo verantwoordelijk voor enkele pareltjes.
Kost: € 24

SEBADOH
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: vrijdag 18 oktober 2013 – 20.00 u
Wat: lofibompa’s
Waarom: We spelen een liedje en zien wel waar we uitkomen. Dat moet zowat het motto zijn van Sebadoh. En vaak zijn die liedjes nog best te pruimen ook. Om nog te zwijgen van de hoogtepunten die Lou Barlow al uit zijn pen deed stromen. Wat de nieuwe plaat biedt,kan u nu zelf gaan horen. En weet ons vooral te zeggen wat u ervan vond.
Voorprogramma : JOYCUT
Kost: € 20 / 17 / 14

PARQUET COURTS
Waar: Charlatan, Gent
Wanneer: Zondag 20 oktober 2013 – 20.00 u
Wat: New Yorkse undergroundband met ongeziene power
Waarom: Op Pukkelpop 2013 bewezen Parquet Courts al dat ze een van de meest energieke live bands van het moment zijn. Het feestje dat ze bouwden in de Marquee komen ze nu graag nog eens overdoen. Twee keer nog wel. Want op 27 oktober staan ze ook in de Ancienne Belgique. Verwacht u aan een hogesnelheidstrein van rammelende gitaren, gebrul en attitude. Postpunk op zijn best, die bij momenten doet denken aan Pavement en Wire.
Voorprogramma : MAZES
Kost: € 15 / 12

Het is herfst. De blaadjes vallen van de bomen. En de concerttickets dwarrelen de redactie binnen.

Deze week mogen we winnaars afvaardigen naar de postindustriêlen van Factory Floor in de Ancienne Belgique op 9 oktober. En ook voor het curieuze project Statue mogen wij tickets weggeven. Zij staan in uitgebreide vorm als Statue Extended in de Ancienne Belgique op 11 oktober. Dat wordt watertanden voor eenieder, die de gitaar een warm hart toedraagt.

En ook de Botanique was bijzonder gul met tickets. Voor Joy Wellboy onder andere, het Brusselse duo, dat furore lijkt te gaan maken. Zij staan op 13 oktober in de Brusselse kruidtuin. Ook het fenomeen Orval Carlos Sibelius mag zijn ding komen doen in diezelfde muziektempel. En wel op 19 oktober.  En da’s nog niet alles. Want een dag later, op 20 oktober,  komt wonderkind Washed Out, door zijn moeder Ernest Greene genoemd, van jetje geven. Al is dat van jetje geven in zijn geval bijzonder relatief. Maar dat maakt u dan zelf maar uit.

Ziet u een duootje voor één van deze concerten wel zitten, stuur dan een mail met de naam van de band naar keuze als onderwerp naar win@damusic.be . En wij doen de rest.

Tim Thiessen - Marc Alenus - Patrick Van Gestel

6 oktober 2013