7 t/m 20 januari 2013

Concertgids

Eindelijk zijn die saaie eindejaarsfeesten afgelopen en kunnen we weer de concertzalen induiken. Laat je wegblazen door The Sword, word ingepakt door His Clancyness of stamp met je voeten op de maat van The Hackensaw Boys. Wij zijn klaar voor wat opnieuw een boeiend concertjaar moet worden.

7 t/m 20 januari 2013



THE SWORD
Waar: Trix, Borgerhout Wanneer: zaterdag 12 januari 2012 – 19u30 u
Wat: Black Sabbath in een nieuw, ruig jasje
Waarom: The Sword neemt je bij de arm door een nostalgische reis naar het begin van het metalgenre. Je zou hun muziek het best kunnen omschrijven als een moderne, ruige Black Sabbath met ballen.
Voorprogramma : LONELY KAMEL / YOUR HIGHNESS
Kost: € 15/12

HIS CLANCYNESS
Waar: Madame Moustache, Brussel
Wanneer: zaterdag 12 januari 2012 – 21u00
Wat: In Italië gerijpte Canadese indiepop
Waarom: In het spoor van Ariel Pink en aanverwanten meet Jonathan Clancy zijn indiepopsongs een warmbloedig, Italiaans – de man woont al jaren in Bologna – kleedje mee, waarna hij ze ook nog eens door de nodige filters en echokamers stuurt. Puur en ongesuikerd te nuttigen.
Kost: € 5

THE HACKENSAW BOYS
Waar: Poppodium 013, Tilburg
Wanneer: zondag 13 januari 2012 – 14u30
Wat: Doe-het-zelf-bluegrass
Waarom: Een deel van hun instrumenten maken ze zelf. En verder zijn banjo, viool en akoestische gitaar verplicht materiaal. Maar de zangharmonieën maken het af. Laat dit zootje ongeregeld je op sleeptouw nemen voor een namiddagje (!!) yeehaw-vertier.
Voorprogramma: BOOTLEG BETTY
Kost: € 15

RAKETKANON
Waar: Beursschouwburg, Brussel
Wanneer: woensdag 16 januari 2012 – 20u30
Wat: de muzikale oerknal
Waarom: Geen compromissen, geen toegevingen. De muziek van RAKETKANON is rauw, ongeblust en haalt de huid van je knoken. Laat je meevoeren in een muzikale tornado en keer gezuiverd terug. Want Raketkanon is de ultieme katharsis.
Kost: € 0

MARK EITZEL
Waar: Het Depot, Leuven / Vooruit, Gent
Wanneer: vrijdag 18 (Leuven) en zondag 20 (Gent) januari 2012 – 20u00 u
Wat: ex-verslaafde, homosexuele treurwilg, die ook nog eens blut is
Waarom: Hij schrijft al een paar tiental jaren fantastische songs en beschikt over een gezonde dosis zwarte humor. En het is goed om arme en getalenteerde artiesten te steunen, dat ook. Als het slecht is gooien we met Tourtel. Afgesproken?
Kost: € 12/10 (Leuven) - € 18/16,75 (Gent) 

6 januari 2013
Patrick Van Gestel