7 december - 20 december

Achtergrond

Het jaar loopt op zijn einde. De concertzalen lopen traditioneel leeg, de clubs en massaraves zitten binnenkort weer overvol. Tot zolang is er echter nog genoeg te beleven. Tenminste voor wie een beetje uit zijn doppen kijkt. En als je echt de kat uit de boom kijkt, hoef je er niet eens voor te betalen. Over niet betalen gesproken. Op 14 december speelt het geweldige Sleepy Sun in Brusselse Botanique, wij hebben enkele duotickets te geef. Mail als de bliksem je naam naar info@damusic.be en vergeet in de titel 'Sleepy Sun' niet te vermelden.

7 december - 20 december



A FACTORY NIGHT
Waar: Plan K / La Raffinerie, Brussel
Wanneer: zaterdag 12 december 2009 - 18.00 u
Wat: heropflakkering van gouwe ouwen.
Waarom : Plan K stond bekend om zijn Factory Nights. Joy Division heeft er nog opgetreden. Logisch dus dat die andere Factorygrootheden A Certain Ratio once again op kop van de affiche voor deze Factory Night staan. Met Section 25 en The Names staat er trouwens nog meer moois op het programma. Zin? Er slingeren drie duotickets rond op de redactie. Een mailtje naar info@damusic.be met als onderwerp "Factory Night" is al voldoende.
Kost: € 30/25

PEACHES
Waar: Trix, Antwerpen
Wanneer: donderdag 17 december 2009 - 20.30 u
Wat: Fatherfucker setting it off
Waarom: Ideaal voorspel voor de eindejaarsfeestjes. Een blad neemt ze nog steeds niet voor de mond en dat zal waarschijnlijk ook niet veranderen. Op Pukkelpop zagen wij haar schitteren en er is geen enkele reden waarom dat niet opnieuw zou kunnen.
Kost: € 20/17

THE RAVEONNETTES
Waar: Het Depot, Leuven
Wanneer: donderdag 10 december 2009 - 20.00 u
Wat: duo back in full force
Waarom:  Omdat die nieuwe plaat 'In And Out Of Control' verdomd lekker in het oor ligt. The Jesus And Mary Chain blijft nog steeds doorschemeren, maar Sharin Foo geeft er wel haar eigen draai aan. En precies daarom zijn ook hun optredens de moeite waard.
Kost: € 19/16

HELADO NEGRO
Waar: Café Video, Gent
Wanneer: zondag 13 december 2009 - 20.00 u
Wat: New Yorkse folk met Ecuadoriaanse roots
Waarom:  Onverwachte geluiden, spannende combinaties, groezelige interpretaties van de groep rond de Ecuadoriaanse New Yorker Roberto Carlos Lange. Hypnotische zang, ritmische dans, en ga zo maar door.
Kost: noppes

NITS
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: donderdag 10 december 2009 - 20.00 u
Wat: Hollandse iconen
Waarom:  Van newwavetussendoortje over crooners tot eminences grises van de Nederlandse popmuziek heeft dit collectief het allemaal gezien, alles gedaan. En ze staan er nog steeds, nu alweer met een nieuwe plaat: 'Strawberry Wood'.
Kost: € 22/19/16

6 december 2009
Patrick Van Gestel