6 t/m 19 oktober 2014

Concertgids

Het lijkt wel of de volgende veertien dagen alle concerten samengebald werden op twee dagen. En dan hebben we bijvoorbeeld Jolie Hollands doortocht nog links laten liggen. Nu moet er dus echt gekozen worden. En dat blijft verschrikkelijk moeilijk. 

6 t/m 19 oktober 2014



Wie: CLAP YOUR HANDS SAY YEAH
Waar/Wanneer: Botanique, Brussel -  7 oktober 2014
Wat: Onterecht weggedeemsterde Canadezen duiken terug op
Waarom: Want ze hebben een nieuwe plaat, de mannen met de leukste bandnaam in jaren. En op die plaat zoeken ze nieuwe takken aan de boom om hun sappen doorheen te sturen. Daarbij komen ze dan uit bij een door toetsen ingekleurd geluid gecombineerd met dat waarvoor we hen kennen, dat nasale stemgeluid en het songwriterschap van Alec Ounsworth, want de rest van de band hield het allemaal voor bekeken. Benieuwd wat dat op het podium gaat geven.

Wie: GRUFF RHYS
Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel -  16 oktober 2014
Wat: Welshman op zoek naar zijn roots
Waarom: Het zal ons benieuwen wat dat gaat worden daar in de Ancienne Belgique. Want naast de plaat heeft Gruff Rhys – eveneens werkzaam bij onder meer Neon Neon en Super Furry Animals – ook nog een film en – zowaar – een app gemaakt rond het verhaal dat hij met zijn muziek onder de aandacht wil brengen. Maar het is die muziek, die ons toch tot in de AB zal brengen.

Wie: FKA TWIGS
Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel -  16 oktober 2014
Wat: Van achtergrondzangeres naar prima donna
Waarom: Tahliah Debrett Barnett, een exotische schone die begon als achtergrondzangeres in videoclips van o.a. Ed Sheeran en Kylie Minogue, maar meer en meer de drang voelde om haar eigen ding te doen. Dat dansen heeft daar ook een plaats in gekregen, Barnett gebruikt haar lichaam op het podium en in haar clips. FKA Twigs was de voorbije maanden één van de hypes bij de muzikale meerwaardezoekers. Ze is dan ook ver afgedreven van de popsterren waarbij ze vroeger danste en heeft met ‘LP1’ een plaat afgeleverd die bol staat van een mix tussen triphop, hiphop, neo soul en elektronica.

Wie: DE KIFT + DE MINISTER-PRESIDENTIELE HAVENHARMONIE
Waar/Wanneer: Charlatan, Gent – 16 oktober 2014 / DEStudio, Antwerpen – 25 oktober 2014
Wat: Meest eclectische band uit Nederland
Waarom: Eigenlijk kunnen ze gewoon alles aan. En dan nog liefst alles tegelijkertijd. Maar deze keer wordt het echt iets buitengewoons. Want ze hebben de indrukwekkende fanfare, die de Minister-Presidentiële Havenharmonie is op sleeptouw genomen voor enkele optredens in België. Dit wordt du waarlijk een uniek gebeuren, wat wij voor geen geld ter wereld zouden willen missen. En u hoeft er misschien niet eens voor te betalen (zie hieronder).

Wie: PETER BRODERICK
Waar/Wanneer: STUK, Leuven – 16 oktober 2014
Wat: Muzikaal duizendpoot in het kwadraat
Waarom: De shows van muzikaal alleskunner Peter Broderick zijn altijd uniek. Je krijgt ook bij weinig artiesten zo’n gevarieerde show als bij hem. Van piano- en instrumentale stukken tot liedjes, hij doet het allemaal. En met verve! Op die manier toont hij zowel zijn talent als songwriter, als muzikant en als dat van muzikant. Oftewel: de gouden tip!

Het is alweer zo lang geleden dat we nog eens tickets mochten weggeven. Het is dan ook met veel genoegen dat wij, dankzij de mensen van DEStudio een aantal duootjes voor het concert van DE KIFT (zie hoger) mogen weggeven. Stuur als de wiedeweerga een mail met als onderwerp “DE KIFTHARMONIE” naar win@damusic.be en alles komt in orde.

En ook voor het optreden van JOLIE HOLLAND mogen wij, met dank aan Democrazy, duootjes weggeven. Wist u trouwens dat u daar Mon-O-Phone gratis en voor niks bij krijgt? Reden te meer om je meest sexy mail te sturen naar win@damusic.be met als onderwerp “JOLIE”.

Geert Verheyen - Gregor Dijkman - Patrick Van Gestel

5 oktober 2014