6 t/m 19 april 2015

Concertgids

Laat ons voor één keer de wereld eens op zijn kop zetten en u meteen melden dat wij een mooi stapeltje tickets hebben voor onder meer het fantastische MORE MUSIC! in Brugge. Maar daarvoor moet u eerst onze huidige selectie doorwaden en daar niet blijven hangen.

Wie: PURITY RING

Waar/Wanneer: Botanique, Brussel / 8 april 2015

Wat: Een vooruitstrevend synthpopduo, bestaande uit producer Corin Roddick en zangeres Megan James, dat live uitmondt in bedwelmende beats en geslaagde lichteffecten.

Waarom: Purity Ring leverde met ‘Shrines’ één van de meest besproken elektronicaplaten van 2012 af. Het experimentele duo heeft intussen een opvolger klaar waarmee ze live zullen bewijzen dat ze het label Future Pop nog steeds om de nek dragen.

Wie: JOHNNY DOWD

Waar/Wanneer: Muziekclub N9, Eeklo / 10 april 2015

Wat: In de schuilkelders van de allerdonkerste americana vind je Johnny Dowd.

Waarom: Donkere americana is overigens slechts een van de mogelijke ijkpunten voor de bijna zeventigjarige Amerikaanse singer-songwriter, die in de vorm van zijn leven verkeert. Dowd brengt namelijk een bizarre muzikale mengelmoes waarbinnen zowat alles mogelijk is. Zijn optredens blijken telkens weer een ultiem zottenfeest. Mis het niet, want Dowds nummers komen het best tot hun recht in een livesetting. En uiteraard heeft Dowd een plaatje aan de man of vrouw te brengen. Van de vooruitgeschoven single alleen al zijn we nog steeds niet bekomen en er stonden nog minstens tien andere uppercuts op.

Wie: JMSN

Waar/Wanneer: Muziekcentrum TRIX, Borgerhout / 11 april 2015

Wat: Een zwarte r&b-zanger in het lichaam van een blanke hillbilly.

Waarom: Jezus is herrezen, maar gaat nu door het leven als JMSN (Jameson uitgesproken). Hij vervult ieders hart met liefde en blijdschap en doet dat met een gezegende stem en extreem kleverige r&b - live gebracht. In zijn clips neemt hij zichzelf niet al te serieus, maar met zijn carrière is het ondertussen wel menens. Zo mocht hij al samenwerken met oa. Kaytranada, Kendrick Lamar, Ab-Soul en Tyga. Voor fans van R Kelly, Prince, D'Angelo en vooral foute jarennegentig-r&b genre Boyz II Men en K-Ci & JoJo.

Wie: WILL BUTLER

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel / 14 april 2015

Wat: Will Butler, niet te verwarren met zijn broer Win, is al tien jaar multi-instrumentalist bij een bandje dat Arcade Fire heet. Een bandje waarin hij ongeveer elk instrument bespeelt dat te bespelen valt. De Canadese jongeling is er nog altijd maar tweeënderig en laat zich nu voor het eerst solo gelden, op het in amper één week tijd opgenomen 'Policy'.

Waarom: Zelf vergelijkt Butler zijn plaatje met namen als The Violent Femmes, The Breeders en The Modern Lovers. En we begrijpen de vergelijkingen. Wie van luchtige rammelrock en van de vreemdere popdeuntjes van een jaar of dertig geleden houdt, zal door Will bevredigd worden.

Wie: RYLEY WALKER

Waar/Wanneer: Club De Loge, Gent / 17 april 2015

Wat: Bohémien pur sang die jarenlang niets anders om handen had dan zijn gitaarspel te perfectioneren.

Waarom: Ryley Walker klinkt als een man die drie gitaren tegelijk bespeelt en daarbij ook nog eens overtuigend zingt. Dat hij zich ook nog eens omringde met talent uit de jazzscènre uit Chicago bleek een gouden zet op zijn debuutplaat ‘Primrose Green’. Zei er iemand “sensatie”?

MORE MUSIC! dus, alwaar je naar schoon volk als Jon Birdsong, A/T/O/S en Illuminine kan gaan kijken. Maar er is meer. Liesa Van der Aa presenteert er op 15 april haar indrukwekkende show, getiteld ‘Weighing Of The Heart’, waarover onze (sb) bijzonder enthousiast was. Het Brugse Concertgebouw was zo vriendelijk om ons daarvoor een aantal duotickets te laten weggeven. En da’s nog lang niet alles. Want twee dagen later staat The Notwist er ook al met hun nieuwste project. En ook voor dat optreden mogen wij tickets (zij het single tickets) weggeven.

En dan is er nog de Bony King, die dezer dagen weer volop tourt. De Ancienne Belgique is op 9 april aan de beurt en ook daarvoor mogen wij duo’s weggeven.

Wie al dit schoons wil winnen, stuurt een e-mail naar win@damusic.be met vermelding van de gewenste tickets als onderwerp.

Jorik Anthonissen, Joris Roobroeck, Marc Alenus, Geert Verheyen, Philippe De Cleen

5 april 2015