Crackups - Getting The Vibes

Concertgids

Crackups - Getting The Vibes

Het Kempische Crackups ontstond in 2007 en verwierf snel een stevige live reputatie in de Belgische muziekscene. In 2010 haalden ze zowaar de finale van Humo's Rock Rally, maar na het verschijnen van het explosieve debuut 'Animals On Acid' verdwenen ze even snel van het toneel als ze er waren opgeklommen. De bandleden migreerden naar andere roemruchte bands als Double Veterans, Priceduifkes en Psycho 44. Gelukkig is niet allles definitief en In 2019 waren ze opeens terug. En dat zullen geweten hebben. 

Crackups bracht vorig jaar opnieuw een single uit, FLOOR, en de daaropvolgende optedens op enkele festivals gaven alvast een voorsmaakje: korte en wilde popsongs die balanceren op het randje van de chaos. Nu staat de band klaar om een nieuwe album uit te brengen: 'Greetings From Earth' wordt verwacht op 21 augustus via Mayway Records. 

Maar omdat augustus nog lang is,  kregen we van de band al een voorproefje in de vorm van Getting The Vibes, een muzikale sloopkogel met echo's van Stooges, Black Flag Viagra Boys en Shame. U bent gewaarschuwd. 

Mayway Records · CRACKUPS - Getting the Vibes (single edit)

5 september 2016
Bert Gysemans