Concertgids: 5 t/m 18 september 2016

Concertgids
Concertgids: 5 t/m 18 september 2016

Het festivalseizoen loopt op de laatste benen. Reden genoeg dus om de Concertgids weer tot leven te wekken. En kijk vanaf de eerste keer pikken we er al meteen een paar uit, waarvan ons hartje een sprong maakt.

Wie: GENGAHR
Waar/Wanneer: De Video, Gent / 9 september 2016
Wat: Een onderschatte plaat van een onderschatte band op een onderschatte plaats.
Waarom: Pokémon-jagers, terug in jullie hoek! Gengahr is naast een geëvolueerd cartoonmonster ook een Londens viertal, dat in de startblokken staat om naar een plekje in je hart te spurten. Met een unieke stem, subtiele gitaarpartijen en een sfeer die je enkel terugvindt tijdens een mistig nachtspel, hebben ze met 'A Dream Outside' een pracht van een debuutplaat uitgebracht. Tik maar even de albumtitel in op Google en probeer alle sterren maar eens bij te houden: onbegonnen werk. Psychpop op zijn best. En dat allemaal gratis in een gezellig café. Hoe is het in godsnaam mogelijk? Goedgekeurd door Alt-J. Nu wij - en vooral - jullie nog.

Wie: VIC MENSA
Waar/Wanneer: Muziekcentrum TRIX, Borgerhout / 13 september 2016
Wat: Hét aanstormende hiphoptalent.
Waarom: Hij is al gespot bij Massive Attack in de studio, werkte mee aan Wolves van Kanye West en hij zal te horen zijn op het nieuwe album van Gorillaz. Hij heeft ook al samengewerkt met Chance The Rapper, Kaytranada en Flume. Om kort samen te vatten: iedereen wil een stukje Vic Mensa. Zijn nieuwste mixtape is politiek geladen, zijn liveshows zijn snel, intens en witheet. Je moet erbij zijn daar in Trix omdat Vic Mensa alles in huis heeft om een hele grote te worden. Hij is één van de figuren die hiphop naar een hoger schavot tilt. Later dit jaar verschijnt ‘Traffic’, het lang verwachte debuutalbum, en dan zou de boel wel eens snel kunnen ontploffen.

Wie: FEAR OF MEN
Waar/Wanneer: Muziekcentrum TRIX, Borgerhout / 17 september 2016
Wat: Band die vijf jaar geleden startte als een kunstproject.
Waarom: Jessica Weiss wisselde op 'Fall Forever', de tweede plaat van haar band, het zomerkleedje in voor een zilverkleurige onesie. Haar kale, kille stem werd enkel nog ondersteund door ijzige synths en droge, rafelige drums van kornuiten Daniel Falvey en Michael Miles. Het resultaat is tegelijk beklemmend en betoverend. Wij geven ons al bij voorbaat over.

Wie: NOTHING
Waar/Wanneer: Muziekcentrum TRIX, Borgerhout / 18 september 2016
Wat: Het beste wat de shoegaze had kunnen overkomen
Waarom: Waar de vlam met ‘Guilty Of Everything’ al even oplaaide, is die met ‘Tired Of Tomorrow’ uitgegroeid tot een massieve bosbrand. Wie iets heeft met luide gitaren en zijdezachte zang gaat hier plezier aan beleven. En wij geven grif toe dat men ons al een paar keer heeft betrapt op wild door de kamer dansen op de tonen van Vertigo Flowers.

Wie: SAM BEAM & JESCA HOOP
Waar/Wanneer: Botanique, Brussel / 9 september 2016
Wat: Hij, de spil van Iron & Wine, vond in haar (die al enkele soloplaten op het cv heeft) de ideale songwriting partner die hij altijd voor ogen had voor dit bijzondere duoproject rond lovesongs.
Waarom: Beide songwriters zijn op tournee om het gezamenlijke album ‘Love Letter For Fire’ te presenteren. Verwacht je dus aan allerhande duetten met wijze bespiegelingen over de liefde. Een heel schoon concert waarbij een zakdoekje al eens van pas zou kunnen komen.

Geert Verheyen, Joris Roobroeck, Marc Alenus, Patrick Van Gestel, Philippe De Cleen


September 5, 2016
Patrick Van Gestel