5 juli - 18 juli

Achtergrond

Op Werchter werden de grote kanonnen al afgevuurd. In Dour worden de weides al voorverwarmd. Maar er is nog meer. Hierbij vindt u enkele redenen waarom ook de kleinere festivals (hoewel, Les Ardentes is nog moeilijk klein te noemen) de moeite waard lonen om van nabij te bestuderen.

5 juli - 18 juli



ELVIS COSTELLO & THE SUGARCANES
Waar: Cactusfestival, Brugge
Wanneer: zaterdag 10 juli 2010 - 21.45 u
Wat: de man die van alle markten thuis is
Waarom: Costello's bobijntje is nog steeds niet af. Steeds opnieuw vindt hij zichzelf weer uit. Met The Sugarcanes gaat hij de country- en bluegrasstour weer op, maar u mag er zeker van zijn dat hij de detectives nog steeds in het oog houdt en u met veel passie wil.

EVERLAST
Waar: Les Ardentes, Luik
Wanneer: vrijdag 10 juli 2010 - 21.10 u
Wat: hiphopper met de blues
Waarom: Intussen is hij even van het front verdwenen, maar met 'Whitey Sings The Blues' en 'Eat At Whitey's' wist hij knooppunten te vinden waar hiphop en blues elkaar kruisten. Die platen zijn bij ons nog steeds erg hoog aangeschreven, ondanks het feit dat hij daarna een tikkeltje wegzakte.

REVEREND HORTON HEAT
Waar: Sjockfestival, Gierle
Wanneer: zaterdag 11 juli 2010 - 00.25 u
Wat: de beste psychopunkabilly die je je maar kan wensen
Waarom: Deze dominee predikt muziek. Hij overweldigt u met donderpreken en combineert dat met de meest uitbundige muziek. Het moet tenslotte niet altijd gospel zijn waarmee het lof van de heer wordt gezongen. Laat u bekeren door deze geweldenaars. U zal het zich niet beklagen.

MADNESS
Waar: Gent Jazz Festival, Gent
Wanneer: zaterdag 17 juli 2010 - 22.30 u
Wat: zij die de ska populair maakten
Waarom: Humor en muziek. En wat voor muziek. Hierop kan u volop uw gang gaan en de benen laten uitzwieren. Dit is nog steeds pure fun en deze band weet dat gevoel nog steeds als geen ander over te brengen op zijn publiek. Madness is een ervaring.

ROLAND & WIGBERT
Waar: Gentse Feesten, Boudelopark, Gent
Wanneer: zaterdag 17 juli 2010 - 23.00 u
Wat: Belgische bluesbeesten
Waarom: Terwijl Roland steeds nadrukkelijk zijn stempel is blijven drukken op de Belgische blues, was Wigbert eerder onderhuids aanwezig. Nu bundelen beiden hun krachten tot grotere glorie van de blues. En u kan er getuige van zijn.

5 juli 2010
Patrick Van Gestel