4 t/m 17 november 2013

Concertgids

De wind, de regen, allemaal redenen om te gaan schuilen. In een concertzaal bijvoorbeeld. Blijft nog de vraag in welke uiteraard. Maar geen nood, wij geven u alvast enkele voorzetten. En check ook de gratis tickets onderaan dit artikel. 

4 t/m 17 november 2013



JOSH RITTER
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: dinsdag 5 november 2013 – 20.00 u
Wat: Ever smiling Josh voor de vrienden
Waarom: Alleen is het niet duidelijk of die glimlach er ook nu nog zal zijn. Zijn recentste plaat ‘The Beast In Its Tracks’ is namelijk het gevolg van zijn scheiding. En dat hoor je ook. Alleen is er altijd plaats voor hoop. En dat zal je ongetwijfeld ook in de Botanique horen;
Voorprogramma : TIFT MERRITT
Kost: € 20/17/14

GUY VAN NUETEN
Waar: De Studio, Antwerpen
Wanneer: 6, 7, 8 en 9 november 2013 – 20.00 u
Wat: oudgediende belpopper doet het alleen
Waarom: De iets ouderen – wij wikken onze woorden hier – onder u kennen hem ongetwijfeld van The Sands, de iets jongeren hebben misschien iets opgevangen van een samenwerking met Tom Barman. En nu is het aan de jeugd om kennis te maken met Guy Van Nueten. En zeker nu virtuozen als Nils Frahm of Lubomyr Melnyk aan het pianofirmament schitteren, is ook deze pianist op zijn plaats in het huidige muzikale landschap.
Kost: € 12 / 9

LLOYD COLE
Waar: De Warande, Turnhout (en nog een heleboel andere plaatsen)
Wanneer: vrijdag 8 november 2013 – 20.15 u
Wat: Jarentachtigpopicoon
Waarom: Omdat de man uiteraard prachtige liedjes heeft geschreven, waarvan deze onze persoonlijke favoriet is, maar u mag er zelf ook een kiezen. Hij schrijft trouwens nog steeds, brengt zijn liedjes nog steeds met veel gevoel in zijn stem en is een rasperformer. Wie af en toe een concert meepikt, weet nu al waarheen dus.
Kost: € 19/17/16/10

KADAVAR
Waar: Trix, Borgerhout
Wanneer: woensdag 13 november 2013 – 19.30 u
Wat: superfantastischongelooflijke liveband
Waarom: Omdat wij op het Dourfestival aan de grond genageld werden door dit drietal, dat van begin tot einde een knaller van een show afleverde. Geen overbodige tierlantijntjes, geen wilde shows, gewoon muziek, die je verlamt van begin tot einde. Enkel je nekspieren zal je nog voelen na dit optreden. En waarschijnlijk de dag nadien ook nog.
Voorprogramma : YEAR OF THE GOAT
Kost: € 14/11

DRENGE
Waar: De Effenaar, Eindhoven
Wanneer: woensdag 13 november 2013 – 21.00 u
Wat: twee broers, een gitaar en een drumstel
Waarom: In combinatie leveren deze broers met gitaar en drumstel pretentieloze garagerock en een streepje blues af. Een beetje Nirvana, een beetje Black Box Revelation en een beetje jonge Black Keys. Drenge zorgde voor één van de meest veelbelovende debuutplaten van het jaar. In België komen ze niet, maar Eindhoven is dichtbij genoeg.
Kost: € 7.50

Van de toffe gasten van Magasin 4 mogen wij weer een stel tickets weggeven. Wie de de beentjes wil losgooien op de skarock van Skarbone (9 november), dan wel de voorkeur geeft aan de noiserock van Magik Markers en Blackie (18 november), moet gewoon een mailtje met de band van zijn voorkeur sturen naar win@damusic.be. De rest doen wij voor u.

Geert Verheyen, Patrick Van Gestel

3 november 2013