4 t/m 17 mei 2015

Concertgids

De stadsfestivals draaien stilaan op volle toeren, maar daarnaast blijft het de moeite om de rest van de zalen te volgen. Zoals wij hier met plezier bewijzen. 

Wie: AND SO I WATCH YOU FROM AFAR

Waar/Wanneer: VK*Concerts, Brussel / 6 mei 2015

Wat: instrumentale bulldozer uit Belfast

Waarom: ASIWYFA krijgt vaak een postrock-brandmerk. Maar vergis je niet: er zit geen grammetje vet aan de mathematische hoogstandjes van deze Noord-Ieren. En de consensus is: hun liveshows zijn pas echt legendarisch. Dat ze de VK* zullen platwalsen? Dat zien we van ver aankomen. Maar weglopen is geen optie.

Wie: LAURA MARLING

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel / 12 mei 2015

Wat: Singer-songwriter die op zeer jonge leeftijd al liet zien dat ze van een zéér bijzonder kaliber is. Waarom: Ooit zong ze nog bij Noah And The Whale, maar solo komt ze pas echt tot haar recht. Haar breekbare en soms krachtige liedjes weet ze live met een zeldzame bezieling te brengen. Nog uren na het concert blijf je verstild achter. Eenzame klasse!

Wie: FUTURE OF THE LEFT

Waar/Wanneer: Nijdrop, Opwijk / 14 mei 2015

Wat: Tegen hardcore aanschurend rockkwartet uit Wales, dat houdt van tegen schenen te schoppen

Waarom: Het is alweer een paar jaar geleden dat de Welshmen nieuw werk hebben uitgebracht, maar het feit dat ze touren belooft alvast het beste. En moest dat niet het geval zijn: geen nood; de catalogus is ruim genoeg om een uurtje vol te krijgen met gepeperde songs. Alleen oppassen dat het spul niet in je ogen terechtkomt want het prikt als een bitch.

Wie: MASTERS OF REALITY

Waar/Wanneer: Muziekcentrum TRIX, Borgerhout / 15 mei 2015

Wat: Oerstonerband rond superproducer Chris Goss

Waarom: De desertstoner van deze jongens blijft de moeite. Hun Third Man On The Moon hoort nog altijd tot onze favoriete stonertracks, maar laat u daardoor alleen vooral niet leiden. Er zitten nog genoeg pareltjes verstopt in dit woestijnzand.

Wie: TOM MCRAE

Waar/Wanneer: Kerk, St-Denijs / 16 mei 2015

Wat: een boel vraagtekens rond een uniek singer-songwriter

Waarom: Zijn nieuwe plaat zet de fans op de verkeerde voet, want Tom McRae lijkt zijn singer-songwriter-verleden daar te hebben afgezworen. Maar geen nood, in deze kerk komt hij nog in zijn eentje met gitaar opduiken en kan je nog één keer genieten van zijn unieke stijl. Reden genoeg dus om erbij te zijn, daar in Sint-Denijs.

Gratis tickets? ’t Zal nog niet. Want dit weekend heeft DOK Gent zijn deuren weer geopend. En daar staat weer heel wat muzikaals te gebeuren. Om dat te vieren mogen wij duotickets weggeven voor Boxed In op 9 mei in het kader van Democrazy’s “Big Next” en voor Tout Va Bien, die op 16 mei samen met Nevada Fellow naar Gent afzakt.

En dan is er nog de lading tickets, die Magasin 4 elke maand bij ons binnen stort. Voor juni mogen wij single tickets uitdelen voor Jeffrey Lewis & The Jrams op 18 juni, voor nowave-pionier Lydia Lunch op 24 juni en voor de Italianen van Zeus op 28 juni.

Gregor Dijkman, Fabian Desmicht, Patrick Van Gestel

3 mei 2015