4 t/m 17 februari 2013

Concertgids

Aaaaah, zo veel keuze, zo weinig tijd. Hoe moet je toch die prangende knopen doorhakken? Het antwoord is nochtans eenvoudig. Met onze hulp uiteraard. Al geven wij toe dat ook voor ons de keuze niet eenvoudig was.

4 t/m 17 februari 2013



UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA
Waar: Trix-bar, Borgerhout
Wanneer: 6 februari 2013 – 19.30 uur
Wat: Een psychedelische trip naar Funkytown
Waarom: Psychedelische muziek is hip. Denk maar aan Jacco Gardner en Foxygen. Deze jongens weten het zowel funky als über-relaxed te houden en brachten met Swim And Sleep (Like A Shark) de beste single uit van 2012 die u helaas miste. Nu ook bij ons uit en wachtend in de diepte om je volledig te verslinden. Geef je over.
Voorprogramma : SPECTRAL PARK
Kost: VVK: €10/ Kassa: €13

TWEAK BIRD
Waar: Trix, Borgerhout
Wanneer: donderdag 7 februari 2012 – 20.00 u
Wat: duo dat alle kanten tegelijk uitgaat
Waarom: Ja ok, er zijn er nog van, van die duo’s. En allemaal hebben ze wel iets. Maar Tweak Bird heeft iets meer. Wars van alle conventies zetten zij gitaar en drums dwars op het spoor en kijken ze de aanstormende trein recht in de ogen terwijl ze het onderste uit de psychedelische kan halen. Dit wordt een knallertje van formaat, waar wij in elk geval ten zeerste naar uitkijken.
Voorprogramma : ELECTRIC)NOISE(MACHINE
Kost: € 13/10

THE DATSUNS
Waar: Trix, Borgerhout
Wanneer: 11 Februari 2013 – 19u30
Wat: Nieuw Zeelandse hardrock-‘n-roll
Waarom: The Datsuns hadden met hun debuut meteen beet : uitverkochte zalen en met Motherfucker From Hell een top tienhit in heel wat landen. Nu brengen ze hun nieuwe plaat ‘Death Rattle Boogie’ naar de Europese zalen. Dit is een prachtige gelegenheid om The Datsuns op een min of meer intieme manier weer op te pikken.
Voorprogramma : THE SHA-LA-LEE’S
Kost: €15/€18

DEZ MONA’S BOX-SAGA
Waar: Brugge, Schouwburg – Mechelen, Stadsschouwburg en Bourla, Antwerpen
Wanneer: donderdag 14 (Brugge), zaterdag 16 (Mechelen) en zondag 17 februari (Antwerpen)
Wat: Een eigentijds muziekstuk met oude instrumenten over de zoektocht naar een thuis en het gevoel van thuiskomen.
Waarom: Laatste kans om deze concertante opera, die in 2011 op lovende kritieken werd onthaald te gaan bekijken. Gregory Frateur en Nicolas Rombouts omringen zich met klasbakken als Roel Van Camp, Tijs Delbeke en de BOX-leden. Het lukt hen bovendien om al die muzikanten te laten schitteren.
Kost:  € 18 (Brugge) € 19 (Mechelen)  € 14 (Antwerpen)

THE IRREPRESSIBLES
Waar: Het Depot, Leuven
Wanneer: zaterdag 16 februari 2013 – 20 uur
Wat: Een theatraal spektakel dat popmuziek tot kunst verheft.
Waarom: Onstuimige, orkestrale en hemelse muziek over hoe complex het leven is voor iemand die er door sommige individuen van verdacht wordt graag in regenboog-T-shirts rond te lopen, maar die in werkelijkheid veel te veel goede smaak heeft. Dit alles gebracht door een tienkoppig gezelschap. ‘Nude’ hun laatste album was al een verpletterende luisterervaring. Live wordt het helemaal overdonderend.
Kost: VVK: €12/ Kassa: €15

Marc Alenus, Lieze Neven, Else Van Doorslaer, Patrick Van Gestel

4 februari 2013