31 maart t/m 13 april 2014

Concertgids

Wie wil er nu in de zon zitten als je kan gaan puffen in één of andere, veel te hete concertzaal? Wij vermoeden dat er toch wel enkele vrijwilligers zullen zijn. En als we je dan ook nog een dergelijke keuze voorschotelen, wordt het al helemaal eenvoudig.

31 maart t/m 13 april 2014



BIG COUNTRY
Waar: The Spirit Of 66, Verviers
Wanneer: dinsdag 1 april 2013 – 20.00 u
Wat: Schotse, bijna antieke rockers, die ooit de nodige potten braken
Waarom: Een gitaar laten klinken als een doedelzak. Dat konden enkel en alleen Schotten zijn. En dat waren ze ook. Big Country wist zijn geluid zo op punt te zetten dat ze uniek waren. Neem daarbij enkele songs van het kaliber Fields Of Fire en In A Big Country en je hebt een onstuitbare cocktail. Reden genoeg om te zien of ze nog steeds  die punch in zich hebben.
Kost: € 28

DUB TRIO
Waar: VK*, Brussel
Wanneer: woensdag 2 april 2013 – 19.30 u
Wat: Unieke mix van (post)metal en dub.
Waarom: Omdat ze een overzicht brengen van hun tienjarige carrière waarin ze, naast begeleidingsband van enkele reggaesterren, ook op eigen houtje een aantal prima platen uit de mouw hebben geschud. Not For Nothing staat hier zo bijvoorbeeld bijzonder hoog aangeschreven.
Voorprogramma : KILL YOUR TROUT
Kost: € 15/12

ANGEL OLSEN
Waar: STUK, Leuven
Wanneer: vrijdag 4 april 2013 – 20.00 u
Wat: zesentwintigjarige blonde uit de entourage rond Bonnie 'Prince’ Billy
Waarom: La Olsen zette met haar tweede album een flukse stap voorwaarts en gordt nu ook regelmatiger de elektrische gitaar om. De plaat verblufte al, nu kan je haar ook live aangapen.
Voorprogramma : LA LUZ
Kost: € 14/12/10

COASTS
Waar: Café Video, Gent / Muziekcentrum TRIX, Borgerhout
Wanneer: maandag 7 / dinsdag 8 april 2013 – 19.30 u
Wat: In het spoor van bands als Foals, maar iets soulvoller
Waarom: Ze hebben de songs om menige zaal in vuur en vlam te zetten. Bovendien zijn de songs zonnig en vrolijk en nodigen ze onhoudbaar uit tot dansen, springen en uit de bol gaan. En laat dat nu net zijn waar wij voor uit ons kot willen komen.
Voorprogramma : BIBLES (TRIX)
Kost: € 0 (Video) 10/7 (TRIX)

KURT VILE (solo)
Waar: Vooruit, Gent
Wanneer: vrijdag 11 april 2013 – 19.30 u
Wat: Misschien wel één van de meest geniale singer-songwriters van het moment!
Waarom: Kurt Vile is live een ware belevenis. U zag hem misschien al samen met zijn backing band The Violators aan het werk. Maar deze keer doet hij het solo en zal hij ongetwijfeld oude parels afwisselen met werk van zijn meest recente meesterwerk ‘Wakin On A Pretty Daze’. Wil je nu nog steeds weten waarom je hierheen moet?
Voorprogramma : PALL JENKINS
Kost: € 23 / 19

De supersympathieke mensen van Magasin 4 hebben weer een lading tickets in onze brievenbus gedumpt voor de maand april. Het betreft met name de surf- en garage rock van Speedball Jr, Steve Mackay (Iggy & The Stooges) en Double Veterans op 3 april, de bluespunk en garagerock van Gallon Drunk en The Holmes op 9 april en de sludge/doom van Noothgrush, Throw Me In The Crater en Angakok op 13 april. Een e-mail naar win@damusic.be met als onderwerp de gewenste datum en je naam volstaat. Succes!

Marc Alenus, Gregor Dijkman, Patrick Van Gestel

30 maart 2014