30 november t/m 13 december 2015

Concertgids

Het jaareinde komt eraan, maar voorlopig is dat nog geen reden om thuis te blijven. Er is nog meer dan genoeg concertgewoel.

Wie: REFUSED

Waar/Wanneer: Muziekcentrum TRIX, Borgerhout / 3 december 2015

Wat: Zeventien jaar geleden aan de punktop, nu weer goed op weg.

Waarom: Hoe doe je dat, terugkeren? Simpel eigenlijk, gewoon een bom van een plaat maken. En veel touren natuurlijk. Want Refused stond de laatste paar maanden al een paar keer in de lage landen op het podium. Geen nood als je hen al gezien hebt, want deze Zweden hebben genoeg in hun mars om het ook nu weer onvergelijkbaar te maken.

Wie: AN PIERLE, SIOEN & FRIENDS

Waar/Wanneer: De Handelsbeurs, Gent / 5 december 2015

Wat: Muziek met een hart en een stevig paar nieren

Waarom: Music Fund verzamelt al tien jaar geld om muziekinstrumenten naar de derde wereld te kunnen sturen. En dat mag best ook eens gevierd worden. Dus zullen An Pierlé, Sioen, Lady Linn en Fulco Ottervanger (o.m. van De Beren Gieren) die avond in verschillende samenstellingen een potje muziek maken. En dat de opbrengst naar Music Fund gaat had u vast al geraden.

Wie: GLENN CLAES

Waar/Wanneer: De Roma, Borgerhout / 8 december 2015

Wat: De winnaar van de allereerste ‘The Voice Van Vlaanderen’ heeft gestreden voor zijn plaat en na drie jaar is er dan toch ‘Back Where My World Began’, een plaat die vanaf de eerste luisterbeurt doet denken aan Ben Howard.

Waarom: Omdat ook een winnaar van een wedstrijd als ‘The Voice’, die geen prefabplaat wil uitbrengen, een eerlijke kans verdient.

Wie: THE BRONX

Waar/Wanneer: Muziekodroom, Hasselt / 8 december 2015

Wat: Nog zo’n punkfeestje.

Waarom: Ze zijn alweer even onderweg met het mariachi alter ego, maar dat betekent nog niet dat hun Mr Hyde dood en begraven is. Die laatste plaat van The Bronx zijn wij immers nog lang niet vergeten en dat zullen ze ongetwijfeld met plezier bewijzen. Wij zetten alvast ons harnas en de blauwe-plekken-zalf klaar.

Wie: WAAR IS KEN

Waar/Wanneer: De Roma, Borgerhout / 13 december 2015

Wat: Aanstekelijk en Nederlandstalig? Het kan, heeft wat weg van Air en het heet Waar Is Ken?

Waarom: Omdat de band met de maffe naam gewoon een aantal liedjes heeft, die in je hoofd blijven hangen. Radio 1 heeft hen al een tijdje op de playlist staan. Tijd voor u en ons om hen ook als live-act te leren kennen.

Geert Verheyen, Patrick Van Gestel

29 november 2015