30 januari 2017 t/m 12 februari 2017

Concertgids

De sneeuw is gesmolten, de dooi is ingezet, de weg naar de concertzalen ligt weer helemaal open. Tijd om jullie dus enkele voorstellen te doen.

Wie: WIEGEDOOD

Waar/Wanneer: De Kreun, Kortrijk / 4 februari 2017

Wat: Eén deel Amenra en twee delen Oathbreaker levert een explosieve cocktail op

Waarom: Ze staan klaar om de wereld opnieuw te doen branden met de opvolger van ‘De Doden Hebben Het Goed’, die de onvermijdelijke titel ‘De Doden Hebben Het Goed II’ heeft gekregen. En onze recensent was moeilijk in te tomen, toen hij ons de bespreking daarvan voorlegde. Dat belooft enkel maar het beste voor de podia, die Wiegedood zal onveilig maken. Niet te missen dus.

Wie: BLOSSOMS

Waar/Wanneer: Botanique, Brussel / 4 februari 2017

Wat: De Britse indiehype van 2016.

Waarom: Catchy refreinen, gitaarlijntjes die rechtstreeks uit de kast van Johnny Marr lijken te komen en een stem die klinkt als het jongere broertje van Alex Turner. Deze jongens zijn klaar om de revelatie van de festivalzomer te worden. Mis uw kans niet om deze, uit de eighties geplukte rocksterren te bewonderen in het huiselijke sfeertje van de Botanique.

Wie: BOSS HOG

Waar/Wanneer: Het Depot, Leuven / 6 februari 2017

Wat: De terugkeer van de verloren blueszoon

Waarom: Zestien jaar heeft het geduurd voor Jon Spencer nog eens iets van zich liet horen in de vorm van Boss Hog. Tussendoor was er nog wel wat activiteit onder de vorm van The Blues Explosion, maar ook dat is al bijna vijf jaar terug. Maar nu heeft hij zijn vrouw Cristina Martinez weer onder de arm genomen (of was het misschien andersom?) en is hij weer klaar om de blues te verkondigen met één van zijn bands in zijn typische, zo lekkere livestijl. Zet je schrap voor het nieuwe werk van Boss Hog en geniet!

Wie: BIFFY CLYRO

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel / 10 februari 2017

Wat: Ruwe bolsters met een blanke pit

Waarom: Het levende bewijs dat loeiharde rockmuziek niet in de weg van potloodscherpe melodieën moet staan. Voor wie zijn hardrock graag een tikje bombastisch opgediend ziet. Met Many Of Horror en Mountains goed voor enkele gegarandeerde kippenvelmomenten.

Wie: MORKOBOT

Waar/Wanneer: Magasin 4, Brussel / 10 februari 2017

Wat: Noisetrio met de kracht van een bulldozer

Waarom: Ze komen uit Italië en maakten met ‘Gorgo’ een door ons bijzonder gesmaakte plaat. Een stem is niet nodig in het complexe, ondoorgrondelijke spel van deze drie. Met nota bene twee basgitaren en een drummer, die je steeds opnieuw weer verbaast, hebben zij genoeg materiaal om elke noiseliefhebber te overtuigen. En als je dan toch komt, krijg je er nog heel wat bovenop. Want met OVO krijg je nog meer Italiaans geweld voorgeschoteld.

Voor dit laatste optreden mogen wij van de toffe peren van Magasin 4 single tickets weggeven. Stuur je mooiste Valentijnswensen naar win@damusic.be met als onderwerp “Morkobot” en we zijn vertrokken. Veel succes.

Jorik Antonissen, Filip Van der Elst, Patrick Van Gestel

29 januari 2017
Patrick Van Gestel