3 t/m 16 september 2018

Concertgids

Nu de festivalorganisatoren zich weer terugtrekken in donkere holen om aldaar de winter ongehavend door te komen, is het weer tijd om de deuren van de concertzalen te openen. Wij leggen u al meteen een reeks shows voor, waarvoor je gerust de deur uit kan gaan.

 

Wie: ANNA BURCH

Wanneer/Waar: 5 september 2018 / Nosta, Opwijk

Wat: folkrockster omgebouwd tot indiepopper

Waarom: Soms is het slackerpop, komt Stephen Malkmus van achter het hoekje kijken, maar dan is daar die lieflijke stem, die je doet wegsmelten en al de rest doet vergeten. Wij zagen haar op Psych Over 9000 en waren meteen verkocht. Haar solodebuut bewijst dat ze nog heel wat in de mars heeft, maar voorlopig ook al een stel puike songs bij elkaar heeft geschreven. En van gitaarpop zijn wij nooit vies geweest.

Win je gratis duotickets voor dit concert door een mail met als onderwerp “Burch” te sturen naar win@damusic.be.

 

 

Wie: YOUNGBLOOD BRASS BAND

Wanneer/Waar: 6 september 2018 / Magasin 4, Brussel

Wat:toeteraars die nergens vies van zijn

Waarom: New Orleans-blazers, jazz, hiphop, improv, je komt het allemaal tegen in het werk van dit virtuoze gezelschap, die de klassieke rockinstrumenten laten voor wat ze zijn en de voorkeur geven aan koper en ander blaasmateriaal. Als je hen nog nooit aan het werk zag, zou je wel eens verbaasd kunnen worden. Tenminste, als je open staat voor dit soort ongein. Laat je dus verrassen door dit onwaarschijnlijke combo en keer daarna voldaan terug naar huis.

Ook hiervoor hebben wij single tickets beschikbaar. Stuur een e-mail met als onderwerp “Brass” naar win@damusic.be om kans te maken.

 

 

Wie: WOODEN SHJIPS

Wanneer/Waar: 6 september 2018 / Kavka, Antwerpen

Wat: psychband op het toppunt van haar kunnen

Waarom: Met 'V' heeft Wooden Shjips een statement gemaakt, waaraan het niet langer ontsnappen is. De lijn met Ripley Johnsons andere project Moon Duo lijkt ook meer en meer te vervagen, maar dat neemt niet weg dat ze momenteel superscherp staan en klaar zijn om u en ons onderuit te maaien in de perfecte setting van Kavka. Als u een beetje houdt van psychedelica, gaat u het zich beklagen hier niet bij te zijn geweest.

 

 

Wie: 50 CENT

Wanneer/Waar: 13 september 2018 / Paleis 12, Brussel

Wat: Ooit ’s werelds populairste rapper komt na lange tijd opnieuw naar Brussel

Waarom: In februari 2003 bracht 50 Cent zijn debuutplaat ‘Get Rich Or Die Tryin’ uit, die wereldwijd ruim elf miljoen exemplaren verkocht. Intussen wordt de gangstarap van toen luidkeels overstemd door mumblerap (Migos, Lil Yachty, Jacin Trill), maar daar wil 50 Cent verandering in brengen. De “Get Rich Or Die Trying”-tournee is een opportuniteit om even weg te stappen van de onverstaanbare nonsens die rappers vandaag uitkramen en terug te keren naar de harde, donkere hiphopscene van toen.

 

 

Wie: CHUCK PROPHET, STEPHANIE FINCH, JESSE MALIN

Wanneer/Waar: 14 september 2018 / De Singer, Rijkevorsel

Wat: standaard Chuck Prophet, maar dan toch anders

Waarom: Hoezo anders? Wel, deze keer heeft hij zijn vrouw bij zich, die ook een aardig stukje kan zingen. En dan hebben we het nog niet eens over Jesse Malin. Misschien op plaat niet meer wat het hoort te zijn, maar wij zijn ervan overtuigd dat hij De Singer wel plat krijgt. Maar wij raden u toch vooral aan om voor Chuck Prophet te gaan. Rootsrock zonder franjes met een immer welgezinde frontman, klaar om met iedereen een babbeltje te slaan, maar vooral zijn gitaar te doen spetteren en gieren.

 

 

Wie: STEPHAN BODZIN

Wanneer/Waar: 14 september 2018 / Geheime locatie in Antwerpen

Wat: een legendarische beatgoochelaar

Waarom: Stephan Bodzin is een muzikale duizendpoot. Hij is de zoon van een experimentele muzikant, studeerde destijds af als klassiek muzikant, roert sinds 2006 in de elektronische muziekpot en is stichter en labelbaas bij het toonaangevende Herzblut Recordings. En speciaal voor u haalt Labyrinth Club hem naar Antwerpen voor een onvergetelijke show in de buitenlucht (naast collega’s Fideles en Luna Semara). U wacht best niet te lang als u dit muzikale genie op die geheime, ongetwijfeld fabelachtige locatie aan het werk wil zien…

 

(met Jeroen Poelmans)

2 september 2018
Patrick Van Gestel