3 t/m 16 maart 2014

Concertgids

Geen winter dit jaar. Maar bepaald warm is het nu ook weer niet. Tijd om daarin verandering te brengen dus. En waar kan dat beter dan in zo’n oververhitte concertzaal? 

3 t/m 16 maart 2014



CAMEL
Waar: Kunstencentrum Vooruit, Gent
Wanneer: dinsdag 4 maart 2013 – 20.00 u
Wat: progrockfenomeen
Waarom: Andrew Latimer kan het nog steeds. Zelfs al loopt zijn band al sinds 1971. Nu is hij weer op tournee met het beste uit wat vaak als het beste album uit de discografie van Camel wordt omschreven: ‘The Snow Goose’. Verwacht u aan spetterende solo’s, spannende ritmewisselingen, boeiende songs.
Kost: € 32

NICK LOWE
Waar: De Roma, Borgerhout
Wanneer: donderdag 6 maart 2013 – 20.00 u
Wat: zelfrelativernde pubrocker met gevoel voor humor
Waarom: Alleen al voor zijn bindteksten zou u erbij moeten zijn. Maar verder heeft hij ook een stapel fantastische liedjes geschreven, waarvan u er waarschijnlijk een hele hoop kent, alleen niet in zijn versie. De ideale gelegenheid dus om met deze eminence grise kennis te gaan maken.
Voorprogramma : MARCO Z
Kost: € 22/20

JOHN MURRY
Waar: Huis 23, Ancienne Belgique, Brussel
Wanneer: maandag 10 maart 2013 – 20.00 u
Wat: Veel te genegeerd americana-ist
Waarom: Hij maakte met ‘The Graceless Age’ een pracht van een plaat, maar de media vond het niet de moeite waard. Nochtans staan er op die plaat een paar pareltjes, die ons koude rillingen bezorgen. En uiteraard zijn wij dan benieuwd hoe de man dat zal vertalen naar het podium.
Kost: € 12

THE BOXER REBELLION
Waar: Het Depot, Leuven
Wanneer: dinsdag 11 maart 2013 – 20.00 u
Wat: al vier platen lang net onder de radar, maar wel met gestaag groeiende aanhang.
Waarom: The Boxer Rebellion vermengt aanstekelijke poprocksongs met duistere lyrics en pompt ze nog een beetje op. Het goede nieuws is dat hun mooiste nummer, Diamonds, op hun laatste plaat staat. Alleen die maakt het al de moeite waard om te gaan.
Kost: € 18/15/13

THE MEN
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: zaterdag 15 maart 2013 – 20.00 u
Wat: garagepunksouthernrockcore in hapklare brokken
Waarom: Wat gaan tot het gaatje betreft, kunnen deze Men er iets van. Wij zagen hen al de Magasin 4 in puin leggen en staan al te popelen om hen dat kunstje te zien overdoen in de Witlof Bar van de Botanique. Wie zijn rock graag op het randje heeft, de haren te lang laat groeien en zich niet schaamt voor zijn baard (zie dat vooral figuurlijke, dames), is daarbij aanwezig. Afgesproken?
Kost: € 14/11/8

Tickets, tickets en nog eens tickets hebben wij hier al uitgedeeld. En daar willen we nu uiteraard graag een vervolg aan breien. Wat dacht u bijvoorbeeld van duo’s voor Fanfarlo, op 8 maart, en AraabMUZIK, op 23 maart in de Ancienne Belgique? Stuur een mail met de band van uw keuze naar win@damusic.be. De rest doen wij. Succes.

Geert Verheyen, Patrick Van Gestel

2 maart 2014