28 oktober t/m 10 november 2019

Concertgids

28 oktober t/m 10 november 2019

Geen betere plaats om te schuilen voor de regen dan een concertzaal. Vooral omdat u er dan nog bijpassende muziekjes bij krijgt.

Wie: SKEPTA

Wanneer/waar: 1 november 2019 / Kompass (Gent)

Wat: de beste grime van het moment

Waarom: Mercury Prize- winnaar en Boy Better Know-oprichter Skepta staat al jaren aan de top van de almaar groeiende grime-scene. Zijn charisma en sound beïnvloeden al jaren de Londense evolutie van het genre, maar het zijn de slimme samenwerkingen (met o.m. Drake) die hem naar de wereldtop katapulteerden. Die grimekoning komt nu zijn nieuwe plaat ‘Ignorance Is Bliss’ voorstellen in de Gentse nachtclub Kompass. Niet te missen als je van snedige verses en agressieve beats houdt.

 

Wie: RYAN MCMULLAN

Wanneer/Waar: 2 november 2019 / Botanique,Brussel

Wat: singer-songwriter die zijn ziel durft bloot te leggen

Waarom: Omdat hij nummers schrijft en brengt die als het ware autobiografisch zijn. McMullan schrijft over onderwerpen die hem nauw aan het hart liggen, maar tegelijkertijd laat hij pas een nummer los, als hij er voor de volle tweehonderd procent tevreden van is. Voeg daarbij een stemtimbre dat overvloeit van passie en je hebt een ster in wording. Hij was al special guest bij Ed Sheeran, Foy Vance en Snow Patrol. Gerenommeerde artiesten erkennen dus maar al te graag zijn talent. Nu u nog.

 

Wie: DUB TRIO

Wanneer/Waar: 7 november 2019 / Magasin 4, Brussel

Wat: gewaagde mix van dub en metal

Waarom: Dit is iets dat u zich niet eens had voorgesteld. Het ene moment sta je headbangend mee te deinen op de sublieme metalriffs van dit trio, het volgende wordt je opgezogen door de onweerstaanbare dubriedels, die je heen en weer doen wiegen. Wie dacht dat dit nooit kan samengaan, wordt hiermee op zijn ongelijk gewezen.

 

Wie: CORRIDOR

Wanneer/Waar: 7 november 2019 / Trix, Antwerpen

Wat: Canada op de indierockkaart gezet

Waarom: Omdat wij dit jaar verdorie nog geen enkele plaat zo fris uit de hoek hebben weten komen als deze. Fantastische hooks, melodietjes die tegen de binnenwand van je hersenen worden gelijmd en Franstalige teksten. Het lijkt een vreemde combinatie, maar het werkt als een enorme magneet. Bovendien moet u hiervoor geen cent neertellen. Waarop wacht u nog?

 

Wie: GRUFF RHYS

Wanneer/Waar: 8 november 2019 / Charlatan, Gent

Wat: even onvoorspelbaar als zijn naam onuitspreekbaar is.

Waarom: omdat hij steeds weer weet te verrassen met melige shows, die je toch doen wegsmelten. Het blijft altijd een beetje afwachten, maar zijn vorige album was om duimen en vingers bij af te likken en ook de nieuwe plaat belooft het allerbeste. Dat manifesteert zich dan vaak op het podium. Dus...

 

Wie: MANNEQUIN PUSSY

Wanneer/Waar:10 november 2019 / Botanique, Brussel

Wat:Een punkband uit Philadelphia die in 2010 als duo het leven zag, maar nu al met vieren is en tot op heden drie platen en een live-album uit heeft.

Waarom: Op het live album uit 2017 duurt het langste nummer twee minuten en vijfentwintig seconden, het kortste tweeënvijftig seconden. De vorige platen klokten af op zeventien en achttien minuten, altijd handig in deze volgepropte tijden. Het nieuwe album duurt al zesentwintig minuten. Mannequin Pussy blijft niet alleen groeien in ledenaantal, maar ook in sound. Op het deze zomer uitgebrachte derde album 'Patience' klinken ze toegankelijker dan ooit tevoren, met als hoogtepunt Drunk II dat bijna vierenhalve minuut duurt (!) en zo op de radio zou kunnen. Tegelijkertijd staat er op 'Patience' ook nog withete punk die onder de minuut afklokt. De combinatie van die twee is heerlijk.

 

#GRATISTICKETS, u zou de hashtag zo stilaan moeten kennen. En ook deze keer hebben we weer enkele fraaie aanbiedingen. Wat dacht u bijvoorbeeld van THE WATERBOYS die hun kunnen nogmaals komen onderstrepen, deze keer in de Antwerpse Elisabethzaal op 12 november.

Nog meer plezier bij De Zwerver. Want van die toffe jongens en meisjes mogen we tickets weggeven voor DEAD MAN RAY op 1 november, voor het onnavolgbare THE SHEILA DIVINE op 22 november en ook nog eens voor THE LOW ANTHEM op 1 december. Plezier gegarandeerd op allerlei niveaus.

Ook bij de N9 zijn ze in een vrijgevige bui. Daar betreft het met name optredens van FLAMINGODS, LEOPARD SKULL en LOKA AND THE MOONSHINERS op 1 november en van THE MAUSKOVIC DANCE BAND op 21 november.

Waag uw kans op de intussen gekende manier: door een e-mail te sturen naar win@damusic.be met als onderwerp het concert van uw keuze. Go go go!

27 oktober 2019
Patrick Van Gestel