28 maart t/m 10 april 2016

Concertgids

Als dat zo voortgaat met de gratis tickets, die we mogen uitdelen, kunnen we daar binnenkort een aparte rubriek van maken. Tot zolang kan u hier ook nog vooruitkijken naar wat er u de volgende veertien dagen op concertgebied te wachten zou kunnen staan.

Wie: ALDOUS HARDING

Waar/Wanneer: Le Grand Mix, Tourcoing/ 29 maart 2016

Wat: Nieuw-Zeelandse gothic folk van de vriendin van Marlon Williams, die ook al zo’n vrolijkerd is (en op 16 april in de AB staat).

Waarom: Aldous Harding bracht één van dé albums van 2015 uit en sindsdien wachten we op een show in ons Belgenlandje. Die kwam er nu aan op 28 maart, maar de donkere fee is ziek en België is sinds vorige dinsdag nu ook niet meteen een plaats waar buitenlandse artiesten staan te springen om op te treden. Naar Tourcoing dan maar omdat ze zo mooi sorry zei. En daar krijg je er ook nog U.S. Girls (dat hoog eindigde in het eindejaarslijstje van Luc Janssen) en Georgia bij.

Wie: THE POSIES

Waar/Wanneer: Het Depot, Leuven / 29 maart 2016

Wat: Oude rotten met een nieuwe plaat

Waarom: Ze zijn verantwoordelijk voor enkele klassieke albums, maakten elk een paar puike solo-albums en zorgden er ook nog eens voor dat Alex Chilton zijn Big Star nog één keer nieuw leven in blies voor hij zelf het leven liet. Nu zijn ze weer toe aan een nieuwe plaat als The Posies. Een plaat, die ze met veel plezier komen voorstellen. En het zou ons verwonderen als er daarnaast geen plaats was voor een loeier als Everybody Is A Fucking Liar.

Wie: SPIRITUAL BEGGARS

Waar/Wanneer: De Kreun, Kortrijk / 6 april 2016

Wat: psychedelische stonermetalband rond Arch Enemyboegbeeld Michael Amott.

Waarom: Het nieuwste album ‘Sunrise to Sundown’ is opnieuw een schot in de roos en, net zoals zovele bands in het genre, komt de bende live pas echt goed tot hun recht met kleppers als Angel Of Betrayal, Mantra en Euphoria.

Wie: BIG UPS

Waar/Wanneer: VK* Concerts, Brussel / 6 april 2016

Wat: New Yorkse postpunkcoreband met een stevige livereputatie.

Waarom: "I've got this anal fixation going on. Might have to take it down a notch". Het zijn woorden van zanger Galarraga tijdens zijn performance op Pukkelpop 2014. Zijn microfoondraad had veel weg van een onderbroek die harnekkig een bilnaad opzocht, en verder leek hij als door de duivel bezeten, waarbij hij zijn publiek strak aankeek en vooral achterliet met een ongemakkelijk gevoel. Op de nieuwste worp zet hij opnieuw op gepaste momenten de keel open. En ook de muziek danst op een dunne koord tussen verschroeiende postpunk, Slint-achtig gefluister en bonkende gitaarakkoorden. Nog niet overtuigd? Doe het dan om uw woede te uiten over de nakende sluiting van de VK. Het ideale moment om eens deftig je stem te verheffen.

Wie: THE BODY / FULL OF HELL

Waar/Wanneer: Magasin 4, Brussel - Het Bos, Antwerpen / 7-8 april 2016

Wat: Van het meest verpletterende dat er in muziek al gemaakt werd

Waarom: The Body, dat is sludge van het meest beenbrekende soort. Full Of Hell maken grindcore, die je oren kan doen bloeden. Samen maakten ze een plaat met de veelzeggende titel ‘One Day You Will Ache Like I Ache’. Een citaat van Courney Love, of all people. “It’s negative, but … a hopeful negative”, wist The Body-drummer Lee Buford over de plaat te zeggen. Om maar te zeggen: u gaat er niet meteen krom liggen van het lachen, daar in Het Bos. Maar diepgaand gaat het zeker zijn. Van Magasin 4 mogen we voor dit concert ook single tickets weggeven

En de Ancienne Belgique? Die blijven maar tickets uitdelen. Deze keer voor The Sheepdogs, die op 8 april komen blaffen in de toonaard van groepen als Lynyrd Skynyrd in Brussel, maar ook voor Bent Van Looy, die op 14 april zijn nieuwe soloplaat komt uitpakken. Ook de Magasin 4 is vrijgevig en stuurde ons, naast de tickets voor The Body + Full Of Hell (zie hierboven) ook nog single tickets voor POP.1280 op 22 april. En de Nijdrop wil dan natuurlijk niet achterblijven en gooide ook nog wat tickets voor K-X-P op 13 april op de hoop. Deelnemen is eenvoudig: een mailtje naar win@damusic.be met de naam van de gewenste band in de onderwerplijn. Et voilà!

Marc Alenus, Nic De Schepper, Joris Roobroeck, Patrick Van Gestel

30 maart 2016