28 januari t/m 10 februari 2019

Concertgids

Even je weg kwijt in het oerwoud van concerten? Wij helpen je graag een handje met onze concertgids.

Wie: BASEMENT / CULTURE ABUSE

Wanneer / Waar: 29 januari 2019 / Trix, Antwerpen

Wat: poppunk zo je wil, maar wel met een eigen twist

Waarom: Ok, we gaan in de eerste plaats voor Culture Abuse, die ons hebben meegesleurd in hun slipstream, toen we hen aan het werk zagen op Pukkelpop een paar jaar geleden. Aanstekelijke rock met weerhaakjes, daar vallen wij nog steeds voor. En dan krijg je er Basement bovenop. In hetzelfde straatje en dus logisch dat ze samen op tournee gaan. Dat wordt dus een avondje verstand op nul en headbangen maar.

Wie: MY DILIGENCE

Wanneer / Waar: 30 januari 2019 / Botanique, Brussel

Wat: Feestelijke voorstelling van tweede album 'Sun Rose' aan het thuispubliek

Waarom: My Diligence is zonder twijfel samen met La Muerte één van de spraakmakers van de Brusselse harde rock. Tevens is het nieuwe album een soort van nieuwe start; als trio en met messcherpe muziekjes in de rugzak.

Wie: WILLEM ARDUI

Wanneer / Waar: 31 januari 2019 / Café Café, Hasselt

Wat: honingzoete, Nederlandstalige fluisterpop

Waarom: Herinnert u zich blackwave., het Belgische hiphopduo dat het land in zijn greep hield met hits als BIG Dreams en Elusive en afgelopen zomer op nagenoeg elk festival stond? Wel, de zanger van het duo heeft onder zijn eigen naam ook nog een soloproject lopen. Geen hiphop deze keer, maar wel zachte fluisterpop, in het Nederlands! Rep u op 31 januari naar Café Café en laat u verrassen.

Wie: JAEL

Wanneer / Waar: 1 februari 2019/ Bloody Louis, Brussel

Wat: Soul en funk in een elektronisch jasje

Waarom: Jaël is een jonge producer uit Den Haag die opgroeide tussen de soul- en funkplaten. Intussen maakte hij zich verschillende productieprogramma’s meester en brengt hij een sublieme mix tussen soul, funk en elektronica. Hij laat zich inspireren door artiesten als Sango, Flying Lotus en Anderson .Paak, wat duidelijk hoorbaar is. Haal uw dansschoenen maar boven.

Wie: THE MESSTHETICS

Wanneer / Waar: 7 februari 2019 / Magasin 4, Brussel

Wat: Instrumentaal trio van oudere jongeren die twijfelen tussen surfpunk en progrock (en nog een handvol andere genres). Waar ze wel zeker van zijn, is dat ze je in Magasin 4 aan de grond willen nagelen.

Waarom: Het trio heeft de ritmesectie van Fugazi in haar rangen, op zich wellicht voor velen een reden om The Messthetics te gaan checken. Van de legendarische punkrock uit Washington DC hoor je amper een echo, maar hun set zul je evenzeer in elke vezel van je lichaam voelen.

Bert Gysemans, Christophe Demunter, Patrick Van Gestel, Jeroen Poelmans

 

 

28 januari 2019
Jeroen Poelmans