27 september - 10 oktober

Achtergrond

Omdat het niet altijd veel geld moet kosten, hebben wij er deze keer ook een aantal interessante gratis concerten tussengegooid. U hebt immers net al uw zuurverdiende vakantiegeld in de festivals gepompt, dus moet u nu even bezuinigen om het verdere muzikale najaar door te kunnen komen. En wie het echt niet kan laten, mag zijn geld spenderen aan bands als:

27 september - 10 oktober



IRON BUTTERFLY
Waar: Spirit Of 66, Verviers
Wanneer: donderdag 23 september 2010 - 20.00 u
Wat: In-A-Gadda-Da-Watta?
Waarom: Voor de hippies waren het helden en bovendien bleek hun psychedelica ook nog eens een hit te kunnen produceren. Hun laatste plaat dateert uit 1976, maar sinds 2004 gaan ze ook terug op tournee. Noem het nostalgie, wat ons betreft, maar dat neemt niet weg dat dit de moeite waard is om naar Verviers af te zakken.
Kost: € 20

MIXTAPE
Waar: Stuk, Leuven
Wanneer: donderdag 30 september 2010 - 20.30 u
Wat: Haal die cassetterecorder maar terug boven
Waarom: Bekende bands en artiesten als Sukilove, Anton Walgrave en De Portables en minder bekende als Homer, The Boy Outside en An Apple spelen elk 6 minuten lang hun eigen nummers. En achteraf kan u het concert ook nog eens mee naar huis nemen. Op een cassette uiteraard.
Kost: € 0

FENNESZ
Waar: Cultuuurcentrum, Mechelen
Wanneer: zaterdag 2 oktober 2010 - 19.30 u
Wat: Blitzkrieg vanuit Oostenrijk. waar hebben we dat nog gehoord?
Waarom: Het is geen toeval dat half de muzikale wereld een volgnummer heeft genomen om nummers door Fennesz onder handen te laten nemen of om met hem samen te werken. Maar ook op eigen houtje kan deze jongeman de nodige intrigerende geluiden fabriceren.
Voorprogramma : Lyenn / Marble Sounds / Wixel
Kost: € 19 / 17,50

I GOT YOU ON TAPE
Waar: Video, Gent
Wanneer: dinsdag 7 oktober 2010 - 20.00 u
Wat: Deense doorzetters
Waarom: Al drie albums lang maken deze Scandinaven donkere indierock, waarmee wordt geraakt aan referenties als The National of Elbow. Hun laatste plaat laat opnieuw die bijzondere stem van zanger     Jakob Bellens - ja, die van Murder - schitteren. Een ware delicatesse, deze band.
Kost: € 0

EARL GREYHOUND
Waar: Vaartkapoen, Brussel
Wanneer: zaterdag 9 oktober 2010 - 20.30 u
Wat: Laatbloeiende belofte
Waarom: Al bezig sinds 2004, maar aan deze kant van de oceaan (en ook aan de andere) nog steeds nobele onbekenden. Ze hebben iets met blues- en hardrock, maar kunnen evengoed bijzonder fijngevoelig uit de hoek komen. Het ontdekken meer dan waard.
Voorprogramma : Tokota
Kost: € 0

We zouden het bijna vergeten, maar er zijn ook nog tickets weg te geven. Voor Big Next, het initiatief van Democrazy waarmee ze baanbrekend talent in de kijker willen zetten, mogen wij een duoticket weggeven voor elk concert. Meer bepaald betreft het :

- Someone Still Loves You Boris Yeltsin (VS), 12 oktober
- Beach Fossils (VS): 09 november
- The Hundred In The Hands (VS): 16 november
- Born Ruffians (VS): 01 december
- Das Racist (VS): 08 december

Een mailtje met "Big Next" en het gewenste concert als onderwerp naar info@damusic.be en u maakt zoveel kans als uw buurman.

26 september 2010
Patrick Van Gestel