27 oktober 2014 t/m 9 november 2014

Concertgids

Om Autumn Falls kan een concertliefhebber moeilijk rond deze herfstige dagen. Maar er is nog meer. Nog veel meer. 

27 oktober 2014 t/m 9 november 2014



Wie: MOGWAI
Waar/Wanneer: Kunstencentrum Vooruit, Gent, - 28 oktober 2014
Wat: geen postrockband, maar de postrock ver voorbij
Waarom: Eigenlijk zijn ze het genre al lang ontgroeid en blijven ze alleen maar halsstarrig weigeren vocalen aan hun muziek toe te voegen. Maar verder is niets muzikaals hen vreemd. Ook niet elektronica, zoals bleek uit de laatste plaat. En live is dit één groot, lang, luid feest waarop je je helemaal kan laten gaan. Is dat eigenlijk ooit anders geweest?

Wie: KELELA
Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel – 30 oktober 2014
Wat: ondefinieerbare rnb waar de naam future-soul nog het dichtst bij in de buurt komt (+ een dijk van een voorprogramma).
Waarom: Kelela stond net als Jungle en FKA Twigs in de longlist van BBC Sound of 2014. Zij vertoeft echter nog iets langer in het undergroundcircuit door haar moeilijk te plaatsen muziek. Al zijn haar songs zeker even dansbaar! Voorprogramma Shura brengt gevoelige synthpop en zal snel een even bekende naam zijn als Banks en Tove Lo.

Wie: ROBERT CRAY
Waar/Wanneer: Het Depot, Leuven – 31 oktober 2014
Wat: dertig jaar blueservaring in één man
Waarom: Hij bracht de blues ooit terug onder de aandacht, schrok er niet voor terug om popelementen in de blues onder te brengen en trok zich van alle kritiek geen moer aan. Hij speelt nog steeds even vingervlug gitaar en heeft de blues nog altijd door de aderen stromen. Levende legende is hier geen woord gelogen.

Wie: HOW TO DRESS WELL
Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel – 31 oktober 2014
Wat: Eén van de meest onderschatte artiesten van de laatste jaren
Waarom: Electronica of helemaal uitgeklede pianoballads en Tom Krell (de naam achter How To Dress Well) die altijd klinkt alsof hij elk moment kan beginnen huilen. Al wie zich goed voelt in de muzikale ruimte tussen SOHN en The Weeknd mag zich blind naar How To Dress Well begeven. Zijn ‘What Is This Heart’ is één van de mooiste platen van dit jaar.

Wie: DIE! DIE! DIE!
Waar/Wanneer: Cactus Club, Brugge – 2 november 2014
Wat: de beste band uit Nieuw-Zeeland
Waarom: Hoewel dit postpunk-/noiserocktrio al jaren beschamend onderbelicht wordt in dit land, blijft de groep zonder uitzondering sterken optredens geven, maar dan in de wat kleinere zalen. Het laatste album, ‘Swim’, dat in augustus verscheen, is bovendien hun beste tot nu toe. Tracteer jezelf dus op de furie. Voor fans van Black Flag, Pixies en Wire.

De zondag, dag van rust en van gratis duotickets bij de concertgids. Deze keer hebben wij er voor de meest spannende band uit Portugal, al helemaal als ze op een podium staan: PAUS. Zij spelen op 22 november gegarandeerd De Zwerver uit de fundamenten. En op 1 november speelt SEEKAE in de Cactus Club in Brugge. Wij hadden nog lovende woorden over hun plaat. En nu kan u voor nop gaan kijken. Stuur een mail naar win@damusic.be met als onderwerp de band van je voorkeur en je naam.

Sharon Buffel, Geert Verheyen, Max Majorana, Patrick Van Gestel

26 oktober 2014