27 mei t/m 9 juni 2013

Concertgids

Het concertseizoen loopt stilaan op zijn einde en de festivals draaien al op volle toeren. Nu enkel het weer nog mee krijgen. Kwestie van de Dourtoestanden van vorig jaar te vermijden. Maar zo ver is het nog niet. Intussen kan je nog gaan genieten van volgende muzikale hoogstandjes.

27 mei t/m 9 juni 2013



RECORDERS
Waar: STUK, Leuven
Wanneer: dinsdag 28 mei 2012 – 20.30 u
Wat: Brusselse indie-hondenliefhebbers met ambitie
Waarom: Een Brusselse band die eerst gaat toeren in het Verenigd Koninkrijk (in het zog van The Fratellis) en dan pas de eigen contreien tracht te veroveren. Dat hadden we nog niet gehad. Hun te verschijnen album werd bovendien ingeblikt met Barry Fratelli en Tony Hoffer (M83, Depeche Mode, The Kooks, Phoenix,…) en gemixt door Dave Cooley (M83). Als ze die gasten kunnen overtuigen, worden wij nieuwsgierig.
Voorprogramma : SHYLIPS
Kost: € 7/5

HEALTH
Waar: Magasin 4, Brussel
Wanneer: donderdag 30 mei 2012 – 19.00 u
Wat: Verpletterend kwartet komt even langs
Waarom: De nieuwe plaat is niet tijdig klaar geraakt, maar dat zal HEALTH niet beletten om nieuwe nummers te gaan spelen. En ze staan scherp gezien ze al een hele tijd in de studio hebben opgesloten gezeten. Het wordt ongetwijfeld even indrukwekkend als dat altijd al het geval was bij deze experimentele noiseband. Je zondagse kleren dus best thuis laten.
Voorprogramma : DOLDRUMS
Kost: € 12/10

JOSH ROUSE
Waar: Arenbergschouwburg, Antwerpen
Wanneer: vrijdag 31 mei 2012 – 20.30 u
Wat: uitheemse Amerikaan komt terug thuis
Waarom: Hij woont al een tijdje in Spanje en dat had zo zijn invloed op de muziek, die hij daar maakte. Check in dat verband zijn twee Spaansgetitelde platen. Maar met zijn laatste ‘The Happiness Waltz’ keert hij terug naar de VS. Benieuwd wat dat gaat geven op het podium. Maar dat het mooi wordt, daar twijfelen wij geen seconde aan.
Voorprogramma : JVDB
Kost: € 10/8

PLANET CARAVAN
Waar: Trix, Borgerhout
Wanneer: zaterdag 1 en zondag 2 juni 2012 – 19.00 u
Wat: Uitgelezen verzameling psychedelica en andere geestesverruimende muziek
Waarom: Check even de vervaldatum van je weggestopte voorraad LSD voor je richting Borgerhout afzakt. Al staat het helemaal niet vast dat je die gaat nodig hebben. Daarvoor zullen bands als OM, Wolf People of Master Musicians Of Bukkake wel voor zorgen. Voorzie wel een periode om te bekomen van de trip die je te wachten staat.
Kost: € 28/25 (1/6) – 18/15 (2/6)

STEVE EARLE & THE DUKES
Waar: Concertgebouw, Brugge
Wanneer: dinsdag 4 juni 2012 – 19.30 u
Wat: Klassevolle baardmens
Waarom: Als je enkel voor marathonconcerten je deur uitkomt, zit je bij Steve Earle op de juiste plaats. Steeds weer geeft hij zijn bijzonder dankbare publiek waar voor hun geld. Hij heeft dan ook al een discografie bij elkaar geschreven, waarvoor menig muzikant (en elk ander muziekliefhebber) respectvol het hoofd buigt. Van roots over hillbilly naar goeie, ouwe rock, Steve Earle draait nergens zijn hand voor om.
Voorprogramma : THE MASTERSONS
Kost: € 30/25/23/20

Van de Magasin 4 mogen we intussen nog tickets weggeven voor enkele concerten waarmee je gerust je oren kan uitspuiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de jazznoise van FIRE ROOM, die met WE INSIST en ZE ZORGS Brussel komen onveilig maken op 1 juni.  En op 12 juni is het de beurt aan de noiserock van HEADWAR en JOHN MAKAY.  Wie een duoticket wil voor deze concerten stuurt een mail met als onderwerp het concert van zijn keuze naar win@damusic.be

26 mei 2013