27 januari t/m 9 februari 2020

27 januari t/m 9 februari 2020

De kop is eraf. Tijd om door te bijten nu. En wij zijn er dan uiteraard als de kippen bij om een paar voorstellen te doen. Maar u mag ook zelf kiezen. Zo moeilijk zijn we nu ook weer niet.

Wie: THE FEATHER

Wanneer/Waar: 31 januari 2020 / Volta, Anderlecht

Wat: Voormalig folkie ontdekt synths

Waarom: De voormalige frontman van Dans Dans is in verwachting van een nieuwe soloplaat waaruit hij al twee mooie singles vooruit stuurde die het beste doen vermoeden. Maar de proof of the pudding is in the eating, dus haal dat gouden lepeltje boven en misschien brengt Thomas Medard je wel naar de hemel met zijn dreampop.

 

Wie: THE MENZINGERS

Wanneer/Waar: 4 februari 2020 / Zappa, Antwerpen

Wat: Van de beste melodieuze punk die je maar kan bedenken.

Waarom: Jaja, zelfde plaat, andere titel. We kennen het verhaaltje. Maar The Menzingers hebben in hun carrière wel een paar knallers van albums gemaakt, die het uitchecken meer dan waard zijn. En 'Hello Exile' is dan misschien niet de beste plaat, wij zijn er heilig van overtuigd dat ze dat op het podium meer dan goed zullen maken. Rocken als de beesten is nog nooit zo dichtbij geweest. Kom dus af en laat je meevoeren op deze golf van puike songs.

 

Wie: KELLY FINNIGAN & THE ATONEMENTS

Wanneer/Waar: 5 februari 2020 / Trix, Antwerpen

Wat: Frontman van The Monophonics doet het eens anders

Waarom: Omdat Kelly Finnigan voor zijn solowerk (en voor zijn optredens) beroep doet op leden van The Dap Kings (zie ook Sharon Jones, Amy Winehouse, …) en van de band van wijlen Charles Bradley. Maar ook omdat hij gewoon schoon liekes heeft geschreven, die het verdienen om op meegewiegd te worden. En dat kan dus hier. Zonder blozen.

 

Wie: MELANIE MARTINEZ

Wanneer/Waar: 9 februari 2020 / Ancienne Belgique, Brussel

Wat: Speelgoedgeluiden vormen de basis van heel erg catchy pop.

Waarom: 'K-12', de lang verwachte, tweede plaat, is alweer een schot in de roos. Deze keer geen verwijzingen naar het poppenhuis van de debuutplaat, wel naar een schoolomgeving. Het lijkt wel alsof Martinez met elke plaat een klein beetje opgroeit. Maar niet te snel, want het blijft nog steeds kinds, snel verteerbaar en vooral heel erg catchy. Niet overtuigd van de hoofdact? Als support neemt ze Naaz mee, die op Eurosonic nog verkozen werd tot grootste poptalent.

 

Wie: STEREO MC'S

Wanneer/Waar: 9 feruari 2020 / Zaal Lux, Herenthout

Wat: Niks vergane glorie, maar stevige klassiekers

Waarom: Omdat Connected gewoon onweerstaanbaar is, verdorie. Dat alleen al zou een goede reden moeten zijn. Maar er is meer: deze band weet live, na al die tijd, nog steeds uit te pakken met een geluid dat ongeëvenaard is, dat hiphop, rock en soul combineert tot een stomend potje, gegarandeerd goed om de benen op los te gooien. Da's toch alles wat je kan vragen.

26 januari 2020
Patrick Van Gestel