27 januari t/m 9 februari 2014

Concertgids

Het heeft lang genoeg geduurd, die winterstop. Hoog tijd dus om ook de concertgids een nieuwe boost te geven. Wij hebben er intussen al enkele concerten op zitten, maar als u nog moet kiezen voor de volgende twee weken, willen wij u graag wat tips geven. 

27 januari t/m 9 februari 2014



POP.1280
Waar: Magasin 4, Brussel
Wanneer: donderdag 30 januari 2014 – 19.00 u
Wat: Alsof je levend gevild wordt
Waarom: Ze hebben nummers die je de huid zo van het lijf schrapen. En dan lijken ze vreemd genoeg weer toegankelijk. Maar laat je niet in de luren leggen. De muziek van POP.1280 is rauw en pijnlijk fysiek. En dat voor geen geld. Trouwens, over geen geld gesproken: check de onderste paragraaf!
Voorprogramma : FALLING MAN / UDARNIK
Kost: € 8

TOM ROBINSON BAND
Waar: De Roma, Borgerhout
Wanneer: vrijdag 31 januari 2014 – 20.30 u
Wat: puur jeugdsentiment voor ouden van dagen
Waarom: Omdat de man toen al liet zien (of tenminste horen) dat hij kloten aan zijn lijf had en daar graag mee wou uitpakken ook. Bovendien was zijn eerste plaat er eentje waar serieus wat puntjes (no pun intended) aan konden gezogen worden. En het is die eerste plaat, ‘Power In The Darkness’, die de Tom Robinson Band hier integraal komen spelen.
Voorprogramma : CHRIS T-T AND THE HOODRATS
Kost: € 22/20

HOLY WAVE
Waar: Madame Moustache, Brussel
Wanneer: dinsdag 4 februari 2014 – 20.00 u
Wat: surf op een bedje van (te veel ) paddestoelen
Waarom: Hun muziek klinkt zoals de hoes van hun laatste plaat eruitziet: euh… vreemd. Allerlei klanken – je hebt er vaak het raden naar door welk instrument ze worden voortgebracht – komen op u af en werken rechtstreeks op uw evenwichtsorgaan. Maar het klinkt wel cool. Dat staat ontegensprekelijk vast.
Voorprogramma : THE SPECTORS
Kost: € 5

TO KILL A KING
Waar: Ancienne Belgique, Brussel
Wanneer: woensdag 5 februari 2014 – 20.00 u
Wat: indierockkannibalen met smaak
Waarom: Als er bij je debuut al meteen met namen als The National en Grizzly Bear gegooid wordt, schep je natuurlijk verwachtingen. Maar The Guardian heeft het al eerder gedaan en is er toen ook mee weggeraakt. Misschien moet je deze jonge, beloftevolle indierockers dan ook maar een kans geven. Melancholie, speelsheid en goede songs. Is het daarmee niet dat het meestal begint?
Voorprogramma : SPRING OFFENSIVE
Kost: € 12

KYLESA                                                                                               
Waar: De Kreun, Kortrijk
Wanneer: woensdag 5 februari 2014 – 20.00 u
Wat: sludgemetalgrootmeesters
Waarom: Omdat ze hun metal altijd spannend houden. En dat bovendien op het podium perfect weten over te brengen. ‘Ultraviolet’, het meest recente exploot van de band, werd door Rolling Stone de hemel in geprezen. Laat u dus aan het kruis nagelen door deze zware jongens (en meisje).
Voorprogramma : SIERRA / JAGGED VISION
Kost: € 16 / 13

Ook masochistische trekjes, laat je dan wegzakken in het bad vol scheermesjes dat POP.1280 is. En je mag het nog gratis doen ook. Want wij mogen duo’s weggeven. Stuur een mail met de titel van de laatste POP.1280-plaat naar win@damusic.be en begin intussen alvast te oefenen.

24 januari 2014
Patrick Van Gestel