27 februari t/m 12 maart 2017

Concertgids

Er was al heel wat vuurwerk te zien in de Belgische zalen. En – let op onze woorden – daar is het einde nog niet bereikt. Wil u dat zelf meemaken? Eenvoudig, gewoon één van volgende gigs bijwonen.

Wie: JONWAYNE

Waar/Wanneer: Kunstencentrum Vooruit, Gent / 5 maart 2017

Wat: Rapper-producer uit de LA beat-scene

Waarom: 'Rap Album Two' verscheen afgelopen week en toont Jonwayne op zijn voorlopige best. Uitstekende productie en met uiterste zorg gebricoleerde rhymes; hyper-persoonlijk en poëtisch, maar verpakt in heerlijke flows die schatplichtig zijn aan undergroundhelden als MF DOOM.

Wie: FRANCIS & THE LIGHTS

Waar/Wanneer: Botanique, Brussel / 8 maart 2017

Wat: R&b-producer en vocalist die al eens een song opneemt in de huiskamer van Justin Vernon aka Bon Iver.

Waarom: Francis Farewell Starlite kende reeds een triomftocht van samenwerkingen met Bon Iver, Kanye West, Chance The Rapper, Cashmere Cat, The Weeknd en Drake. Benieuwd of Francis de torenhoge verwachtingen ook kan inlossen wanneer halfgod Justin Vernon niet aan zijn zijde danst.

Wie: PINEGROVE

Waar/Wanneer: Botanique, Brussel / 9 maart 2017

Wat: het raakpunt tussen mathrock en Americana

Waarom: Pinegrove is een band uit een andere tijdsgeest. Zanger en tekstschrijver Evan Stephens Hall heeft het over mathrock en Americana. Wij voelen eerder een emo-revival, zonder dat de keel schor geschreeuwd wordt. De liedjes van Pinegrove zijn stuk voor stuk knetterende voetzoekers die je traanklieren rechtstreeks aanspreken met teksten die hoopvol lenen uit de toekomst om zo de schulden uit het verleden te betalen. Er komt af en toe een rake banjo in voor, de stem van de frontman zeurt de oren van je hoofd en het geheel klinkt gewoon "very uncool". We zouden het niet anders willen.

Wie: MATT BIANCO & NEW COOL COLLECTIVE

Waar/Wanneer: De Casino, Sint-Niklaas / 10 maart 2017

Wat: Eighties-one-hit-wonder (ok, een paar hitjes dan) maakt boude terugkeer

Waarom: Whose Side Are You On?, Get Out Of Your Lazy Bed, Half A Minute, … Als je de eighties first hand hebt meegemaakt, dan is de kans groot dat deze titels je iets zeggen. Dat collectief Matt Bianco – de naam komt van een fictieve spion - heeft net New Cool Collective onder de arm genomen om een nieuwe ep op te nemen en dus op tournee te gaan. Als je houdt van lichtvoetige en poppy jazz met latininslag, weet je nu al waar naartoe.

Wie: SPIDERGAWD

Waar/Wanneer: Magasin 4, Brussel / 12 maart 2017

Wat: het lekkerste, Noorse snoepje van de laatste paar jaren

Waarom: Gestart als stonerrockend Motorpsycho-zijproject (maar uitgegroeid tot volwaardige band) maken de vier Noren een heerlijke combinatie van stoner à la Kyuss, zware seventieshardrock, thrashblues en een likje psychedelica. Dat alles wordt voorzien van een loodzware saxofoonlijn die het geheel lekker aandikt.

Voor dat laatste concert mogen wij drie single tickets weggeven. Stuur je mail naar win@damusic.be met als onderwerp “Spidergawd”.

Jorik Antonissen, Kasper Cornelus, Bert Gysemans, Joris Roobroeck, Patrick Van Gestel

26 februari 2017
Patrick Van Gestel