26 oktober - 8 november

Achtergrond

De dagen worden korter, de avonden langer. U heeft dus meer tijd om te verdrijven. En hoe kan je je tijd nu beter verdoen dan met goede muziek. Bovendien kunt u zoals steeds op ons rekenen om u wegwijs te maken door een jungle van bands in de aanbieding. Met wat geluk hoeft u er niet eens voor te betalen. Wij hebben namelijk tickets voor de optredens van Mew (1 november in de Botanique), Susanna and The Magical Orchestra (2 november in de Botanique) en Oceansize (6 november in de Vaartkapoen). Stuur een mailtje naar info@damusic.be met de naam van de groep als onderwerp.

26 oktober - 8 november



HEALTH
Waar: De Kreun, Kortrijk + Ancienne Belgique, Brussel
Wanneer: dinsdag 27 + woensdag 28 oktober 2009 - 20.00 u
Wat: a loud American noise rock band from Los Angeles (aldus Wikipedia)
Waarom : omdat uw oren rijp zijn om gewassen te worden en deze band precies dat doet. Maffe wendingen vol noise en ongewassen synthdreunen ondersteund door de meest waanzinnige drumpartijen en monotone zangpartijen. Vergeet vooral uw oordopjes niet.
Voorprogramma: Pictureplane
Kost: € 12/10/7 (Kreun) of € 12 (AB)

THE XX
Waar: Lighthouse, Brugge
Wanneer: zaterdag 31 oktober 2009 - 21.15 u
Wat: jong grut dat klaar staat om de wereld te veroveren
Waarom:  Hun debuut wordt langs alle kanten bewierookt. Of dat al dan niet terecht is, laten we hier zelfs in het midden. Maar u wil toch ook zien wat deze buzz nu weer allemaal inhoudt. En wie zijn wij dan om u die kans te ontzeggen.
Voorprogramma : The Bear That Wasn't
Kost: € 11/8

WOODS
Waar: Trix, Antwerpen
Wanneer: donderdag 5 november 2009 - 19.30 u
Wat: eigenlijk een programma met drie evenwaardige bands, maar er mag er nu eenmaal slechts eentje bovenaan staan.
Waarom: Omdat u niet elke dag de kans krijgt om drie beloftevolle bands aan het werk te zien. Woods staat voor lo-fi met een eigen smoel. The Cave Singers leggen hun punkroots in eigenzinnige Americana en Espers grijpen terug op de Britse folk uit de zestiger jaren. Wie houdt van avontuur, is hier op het appel.
Voorprogramma : The Cave Singers + Espers
Kost: € 12/10/7

MAYER HAWTHORNE AND THE COUNTY
Waar: Het Depot, Leuven
Wanneer: vrijdag 6 november 2009 - 20.00 u
Wat: duizendpoot met gevoel voor goede songs
Waarom:  Omdat deze man de soul van grote namen als Isaac Heyes en Curtis Mayfield herinterpreteert zonder te kopiëren. Daarnaast weet hij ook perfect hoe een pakkend liedje in elkaar moet steken. Het resultaat is vaak adembenemend.
Kost: € 13/11

PORTUGAL. THE MAN
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: zaterdag 7 november 2009 - 20.00 u
Wat: een al veel te lang onbekend gebleven band
Waarom: het ene moment laat dit viertal uit Alaska hun nummers regeren door loops en synths, het volgende geven ze de voorkeur aan conventionele instrumenten. Je weet eigenlijk nooit wat je van hen moet verwachten en precies daarin ligt zowel hun kracht als hun zwakte. Wat ons betreft kan dit kwartet in elk geval weinig fout doen.
Kost: € 11/8/5

25 oktober 2009
Patrick Van Gestel